Château Gaillard

Château Gaillard is een indrukwekkend kasteel bij het plaatsje Les Andelys in het departement Eure. Het kasteel ligt op een rots boven Les Andelys en de rivier Seine. Château Gaillard staat bekend als een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in dit departement en is dan ook absoluut de moeite waard om te bezoeken.

Geschiedenis van Château Gaillard

In het jaar 1196 werd begonnen met de bouw van dit kasteel, onder toeziend oog van Richard Leeuwenhart. Leeuwenhart was zowel koning van Engeland als Graaf van Normandië. Het kasteel moest de belangrijke handelsroute over de rivier Seine beschermen. Amper twee jaar later was de bouw van het kasteel al afgerond. Het kasteel was erg groot en was omringd door verschillende verdedigingsmuren, waardoor het zeer moeilijk te veroveren was. Desondanks werd het kasteel tijdens de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland meerdere malen veroverd door de strijdende partijen. De Franse koning Henri IV gaf in het jaar 1599 de opdracht om het kasteel te ontmantelen. In de hier op volgende eeuwen raakten de overblijfselen van het kasteel in verval. In 1862 werd de ruïne van het kasteel uitgeroepen tot beschermd historisch monument, waardoor het tot op de dag van vandaag te bezichtigen is.

Château Gaillard vandaag de dag

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Eure, of elders in de regio Haute-Normandie is een bezoekje aan Château Gaillard absoluut de moeite waard. Hoewel dit ooit zo belangrijke kasteel is vervallen tot een ruïne, is deze alsnog erg indrukwekkend te noemen. Vanuit de ruïnes van dit kasteel kunt u bovendien genieten van een prachtig uitzicht over Les Andelys en het omringende landschap. Wanneer u dit kasteel bezoekt kunt u deelnemen aan een rondleiding. Onder begeleiding van een deskundige gids komt u alles te weten over de geschiedenis van dit kasteel. Voor een uitgebreid bezoek aan dit kasteel kunt u gerust twee uur de tijd nemen. Een bezoekje aan dit kasteel is een onvergetelijke ervaring!
Château Gaillard

Château Gaillard bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende kasteel bij het mooie plaatsje Les Andelys zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Eure ook interessant: