De kliffen van Étretat

De kliffen van Étretat zijn bijzonder mooie kliffen aan de Normandische kust, bij het gelijknamige plaatsje in het departement Seine-Maritime. Deze krijtrotsen zijn wereldberoemd en moet u echt eens gezien hebben!

Geschiedenis van de kliffen van Étretat

De kliffen van Étretat zijn ontstaan in het Krijttijdperk. Een ondergrondse rivier, die langs de kust liep heeft in duizenden jaren tijd drie enorme bogen uitgesleten uit de zachte steensoort. Uit verschillende archeologische vondsten is gebleken dat de omgeving van deze kliffen al in de oudheid bewoond moet zijn geweest. Zo zijn er onder meer oude harpoenen gevonden, waaruit blijkt dat men hier voornamelijk leefde van de visvangst. Ook zijn er sporen gevonden die dateren uit de hoogtijdagen van het Romeinse rijk. Ondanks dat het gebied rondom de kliffen door de eeuwen heen steeds dichter bewoond raakte, heeft dit geen effect gehad op de kliffen zelfs. Verschillende Franse schilders als Monet, Courbet en Bourdin lieten zich inspireren door de kliffen van Étretat, evenals de schrijvers Faubert en Maupassant. Tot op de dag van vandaag behoren deze indrukwekkende kliffen tot de meest bekende bezienswaardigheden in de regio Haute-Normandie!

De kliffen van Étretat vandaag de dag

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Seine-Maritime, of elders in de regio Haute-Normandie, is een bezoekje aan deze mooie kliffen absoluut de moeite waard. Vanaf het kiezelstrand van Étretat kunt u direct de drie beroemdste krijtrotsen zien. Zo kunt u de indrukwekkende boog van Falaise d’Aval bewonderen, evenals de 51 meter hoge Aiguille Creuse. De grootste boog, bekend als de Manneporte, is zichtbaar wanneer u een stukje de kliffen op loopt. De laatstgenoemde boog is zo groot dat men vroeger beweerde dat hier een schip doorheen kon varen. Voor een uitgebreid bezoek aan deze indrukwekkende kliffen kunt u gerust een middag de tijd nemen. Bij mooi weer kunt u genieten van prachtige vergezichten!

De kliffen van Étretat bezoeken?

Wilt u deze prachtige kliffen bij het plaatsje Étretat in het departement Seine-Maritime zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Seine-Maritime ook interessant: