De tuinen van Claude Monet

De tuinen van Claude Monet behoren tot de meest geliefde bezienswaardigheden van het departement Eure.Tuinen van Claude Monet In deze prachtige tuinen kunt u heerlijk wandelen en genieten van de prachtige planten en bloemen. Bovendien kunt u hier op mooie zomerdagen de meest prachtige foto’s maken.

Geschiedenis van de tuinen van Claude Monet

Claude Monet was een van de grootste schilders uit de Franse geschiedenis. Hij heeft veel bekend voor het impressionisme. Monet schilderde enkele schilderijen die hij baseerde op zijn eigen tuinen. In het jaar 1883 verhuisde Claude Monet met zijn gezin naar het plaatsje Giverny. Al op 24-jarige leeftijd begon Monet met het schilderen van landschappen. Het zou dan ook niet lang duren alvorens Claude Monet in de tuinen van zijn huis bij Giverny zijn eerste landschap schildert. Hiermee kreeg Monet voor elkaar wat hij graag deed: het vastleggen van het visuele aspect van de alledaagse werkelijkheid, zonder eventuele verwijzingen naar de klassieke oudheid of een ander historisch thema. Hierdoor kan Monet ook wel als een van de grondleggers van het impressionisme worden beschouwd. Op 5 december 1926 overlijdt Claude Monet in zijn huis in Giverny.

Hij liet een grote verzameling van prachtige schilderijen na, waarvan hij enkele in zijn prachtige tuinen heeft geschilderd, zoals het prachtige ‘Bassin aux nymphéas (1900).

De tuinen van Claude Monet vandaag de dag

Vandaag de dag zijn de tuinen van Claude Monet toegankelijk voor het grote publiek. Op mooie zomerdagen kunt u genieten van de vele prachtige kleuren van alle planten en bloemen. Voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Het is niet voor niets dat duizenden toeristen jaarlijks deze prachtige tuinen bezoeken. Wanneer u in het departement Eure verblijft, is een bezoekje aan deze prachtige tuinen van Claude Monet in Giverny dan ook van harte aan te bevelen.

De tuinenen van Claude Monet bezoeken?

Wilt u deze prachtige tuinen bij het plaatsje Giverny in het departement Eure zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Eure ook interessant: