Kathedraal van Rouen

De kathedraal van Rouen, oftewel de Cathédrale Notre-Dame de Rouen, is een van de grootste en meest bekende gotische kathedralen van Frankrijk.Kathedraal van Rouen De kathedraal dient als zetel voor de aartsbisschop van Rouen en kent een rijke geschiedenis.

Geschiedenis van de kathedraal van Rouen

In de derde eeuw na Christus werd de stad Rouen een bisschopszetel. Rond het jaar 390 na Christus werd er een basiliek in de stad gebouwd. In de elfde eeuw verbouwde men deze basiliek tot een romaanse kerk, die in het jaar 1063 werd ingewijd. De huidige kathedraal werd gebouwd op de fundamenten van deze kerk. Men begon in de dertiende eeuw met de bouw van de kathedraal van Rouen. Pas drie eeuwen later, in de negentiende eeuw, rondde men de bouw van dit grote bouwwerk af. Als gevolg van de Tweede Wereldoorlog liep de kathedraal grote schade op. Zo werd onder meer het dak door een Brand zwaar beschadigd. Pas in juni 1956 was de kathedraal weer volledig hersteld en werd het gebouw weer in gebruik genomen. Sindsdien staat de kathedraal bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden van het departement Seine-Maritime!

De kathedraal van Rouen vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in de stad Rouen, of elders in het departement Seine-Maritime? Dan is een bezoekje aan deze indrukwekkende kathedraal absoluut de moeite waard. Voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust een aantal uur de tijd nemen. De kathedraal is gratis toegankelijk voor bezoekers. Tijdens uw bezoek kunt u onder meer de prachtige grote glas in lood ramen bezichtigen, evenals de liggende grafmonumenten. Tijdens de zomermaanden organiseert men hier indrukwekkende lichtshows, die u echt eens bijgewoond moet hebben. Een bezoekje aan deze kathedraal is uitstekend te combineren met een stadswandeling door de mooie historische binnenstad van Rouen!

De kathedraal van Rouen bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende kathedraal in de oude binnenstad van Rouen zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Seine-Maritime ook interessant: