Eure

Het departement Eure is een van de vijf departementen van de regio Normandië. Dit departement maakt samen met het departement Seine-Maritime deel uit van de regio Haute-Normandie. Dit departement grenst aan de departementen Seine-Maritime in het noorden, Oise, Val-d’Oise en Yvelines in het oosten, Eure-et-Loir in het zuiden en Orne en Calvados in het westen. Deze streek staat bekend om de vele mooie steden en dorpen, zoals Évreux, Bernay, Gisors en Les Andelys.

Geschiedenis van Eure

Dit bijzondere departement kent een rijke geschiedenis, die teruggaat tot voor de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk. Voor de Romeinse verovering van Frankrijk was het grondgebied van het hedendaagse departement verdeeld over verschillende Gallische volkeren. Na de Romeinse verovering door keizer Julius Caesar werden deze Gallische volkeren beetje bij beetje geromaniseerd. Vanaf de negende eeuw na Christus werd deze streek veelvuldig geteisterd door invallen van Noormannen. Zo werd onder meer de hedendaagse stad Rouen geplunderd, evenals de abdij van Jumièges. Door de eeuwen heen heeft deze streek veel rijkdom vergaard dankzij de overzeese handel. Het departement zelf is ontstaan in het jaar 1790, als gevolg van de Franse Revolutie. Sindsdien is het departement Eure bekend komen te staan als een van de mooiste streken in Normandië!

Eure vandaag de dag

Vandaag de dag is dit departement een geliefde vakantiebestemming. Er is dan ook vele te zien en te beleven. Zo kunt u onder meer de prachtige tuinen van de Franse schilder Claude Monet bezoeken. Uitstapjes naar indrukwekkende kastelen als het kasteel van Gisors en het kasteel van Gaillard zijn leuk voor het hele gezin. Op iets meer dan een uurtje rijden liggen de bekende invasiestranden, die ook absoluut de moeite waard zijn om met een bezoekje te vereren. Bent u op zoek naar een veelzijdige vakantiebestemming? Dan is deze prachtige streek een uitstekende keuze!
Eure

Eure bezoeken?

Wilt u het mooie departement Eure zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Eure ook interessant: