Seine-Maritime

Seine-Maritime is een van de vijf departementen in Normandië. De andere vier departementen zijn Calvados, Eure, Manche en Orne. Samen met het departement Eure maakte het departement Seine-Maritime deel uit van de regio Haute-Normandie. Het departement ligt aan de noordkust van Frankrijk, aan de monding van de rivier Seine. Seine-Maritime is omgeven door de departementen Somme, Oisne en Eure en ligt aan het Kanaal. Dit departement staat met name bekend om de indrukwekkende kliffen bij Etretat. Deze prachtige krijtrotsen behoren tot de mooiste bezienswaardigheden in heel Normandië!

Geschiedenis van Seine-Maritime

In de Oudheid werd het hedendaagse departement bewoond door enkele Gallo-Romeinse stammen. Nadat de Romeinen deze streek veroverden, stichtten zij de hedendaagse stad Rouen, op de rechteroever van de rivier Seine. Deze stad groeide uit tot de op een na belangrijkste Romeinse stad van Gallië, na Lugdunum, het hedendaagse Lyon. Evenals de andere departementen van Normandië werd ook het departement Seine-Maritime vanaf de negende eeuw na Christus veelvuldig geteisterd door invallen van Noormannen. Pas na het verdrag van Saint-Clair-sur-Eptre in 911 kwam er een einde aan deze invallen. Dankzij de ligging aan zee heeft dit departement door de eeuwen heen een belangrijke rol gespeeld in de overzeese handel van Frankrijk.

Seine-Maritime vandaag de dag

Vandaag de dag staat het departement Seine-Maritime bekend als een streek waar veel te zien en te beleven is. Zo moet u de prachtige kliffen bij Etretat echt eens gezien hebben. Bij deze indrukwekkende kliffen kunt u tijdens de mooie zomerdagen de meest prachtige foto’s maken. Ook zijn er in deze streek verschillende mooie abdijen om te bezoeken, zoals de abdij van Jumièges en de abdij van Fécamp. In het historische centrum van de stad Rouen kunt u uren rondbrengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. Zo kunt u hier onder meer de prachtige kathedraal van Rouen bezoeken!

Seine-Maritime bezoeken?

Wilt u deze mooie streek zelf verkennen en de leuke bezienswaardigheden en plaatsen in deze streek bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in deze streek!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Seine-Maritime ook interessant: