Steden en dorpen in Haute-Normandie

Evenals de regio Basse-Normandie staat ook de regio Haute-Normandie bekend om zijn vele mooie bezienswaardigheden.Steden en dorpen in Haute-Normandie Ook zijn er veel mooie steden en dorpen in Haute-Normandie te vinden. Het is dan ook niet voor niets dat deze regio een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in Frankrijk is. Er zijn veel verschillende soorten steden en dorpen in Haute-Normandie te vinden. Van grotere steden als Rouen tot aan charmante, kleinere plaatsjes als Lyons-la-Forêt: er is voor ieder wat wils. De regio Haute-Normandie bestaat uit de departementen Eure en Seine-Maritime. Op deze pagina zijn de leukste steden en dorpen in Haute-Normandie per departement voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u gemakkelijk de mooiste steden en dorpen in Haute-Normandie vinden!

Steden en dorpen in Eure

In het departement Eure zijn verschillende leuke steden en dorpen te vinden. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit mooie departement is een bezoekje aan de plaats Lyons-la-Forêt absoluut de moeite waard. Dit plaatsje is schitterend gelegen, middenin het Forêt de Lyons, een van de grootste beukenbossen van Europa. Ook leuk is een bezoekje aan de plaats Évreux. Deze mooie plaats heeft een rijke geschiedenis en staat onder meer bekend om zijn mooie kathedraal: De Notre-Dame d’Évreux. Deze prachtige kathedraal ligt in het centrum van de stad en moet u echt eens gezien hebben!

Steden en dorpen in Seine-Maritime

Ook in het departement Seine-Maritime is genoeg te zien en te beleven. Brengt u uw vakantie door in dit departement? Dan is een uitstapje naar de leuke stad Rouen meer dan de moeite waard. Deze mooie stad staat bekend om zijn historische centrum, waar u vele leuke straatjes, winkels en restaurants kunt vinden. Voor een uitgebreid bezoek aan Rouen kunt u gerust een dag de tijd nemen. Ook bezoekjes aan plaatsen als Le Havre, Dieppe en Fécamp zijn absoluut aan te raden!