Évreux

Évreux is een mooie plaats in het departement Eure, in de regio Haute-Normandie.Évreux Na Le Havre en Rouen is het de op twee na grootste stad in deze streek. Évreux dankt zijn naam aan de Gallische stam van de Eburovici, die lang geleden in dit gebied leefden.

Geschiedenis van Évreux

Al tijdens de opkomst van het Romeinse Rijk was er sprake van een nederzetting op de locatie van Évreux. Deze nederzetting zou aan het einde van de eerste eeuw na Christus zijn gesticht en stond bekend onder de naam Mediolanum Aulercorum. Het was de hoofdstad van de Gallische stam van de Eburovici. Nadat de Romeinen dit gebied veroverden bouwden zij hier onder meer een theater en een badhuis. Ook bouwden zij een grote stadsmuur, om de plaats te beschermen tegen plunderaars. Ondanks de verdedigingswerken werd de plaats in zowel de derde eeuw na Christus als in de vijfde eeuw na Christus vernietigd. Aan het einde van de tiende eeuw werd de plaats nogmaals verwoest, dit maal door de Noormannen. Aan het einde van de vijftiende eeuw werd Évreux in opdracht van de Franse koning Lodewijk XI hersteld en groeide het uit tot een van de belangrijkste steden in dit gebied.

Évreux vandaag de dag

Tot op de dag van vandaag staat deze stad bekend als een van de leukste plaatsen in het departement Eure. Ondanks de turbulente geschiedenis is men er door de eeuwen in geslaagd om het historische karakter van de stad te behouden. In het oude centrum kunt u uren rondwandelen zonder dat u zich hoeft te vervelen. De combinatie van de mooie straatjes en de vele leuke winkels en restaurants zorgt er voor dat u hier gerust enkele dagen door kunt brengen. Uw bezoek aan deze mooie stad is niet compleet zonder de bijzonder mooie kathedraal van Évreux gezien te hebben. Deze indrukwekkende kathedraal staat bekend als de mooiste bezienswaardigheid in deze leuke stad!

Évreux bezoeken?

Wilt u deze mooie plaats in het departement Eure zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Eure ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk