Lyons-la-Forêt

Lyons-la-Forêt is een prachtig klein dorpje in het departement Eure. Het plaatsje ligt op ongeveer 46 kilometer van de grotere stad Rouen. Het plaatsje ligt in het Forêt de Lyons, het grootste bos van Normandië en een van de grootste beukenbossen van Europa. Lyons-la-Forêt behoort tot de mooiste plaatsjes in heel Frankrijk en maakt dan ook deel uit van de “Les Plus Beaux Villages de France”.

Geschiedenis van Lyons-la-Forêt

De geschiedenis van dit mooie plaatsje begint in de twaalfde eeuw na Christus. Op de locatie van dit plaatsje werd in de twaalfde eeuw na Christus een burcht gebouwd. Dit gebeurde in opdracht van Henry I van Engeland. Omdat de regio Haute-Normandie veelvuldig werd geteisterd door invallen van Noormannen, vestigde men zich in de nabijheid van een kasteel of burcht. Het plaatsje Lyons-la-Forêt is dan ook ontstaan doordat men zich rondom deze burcht vestigde. Ondanks de aanwezigheid van deze burcht kreeg het plaatsje te maken met de vernietigende gevolgen van de Honderdjarige Oorlog. In het jaar 1590 werd Lyons-la-Forêt zelfs volledig verwoest door een grote brand. Het plaatsje is echter weer helemaal opgebouwd en heeft hierbij zijn oorspronkelijke karakter behouden.

Lyons-la-Forêt vandaag de dag

Vandaag de dag is een bezoekje aan dit prachtige plaatsje absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Eure, of elders in de regio Haute-Normandie. Het plaatsje staat bekend om zijn prachtige straatjes met vakwerkhuisjes en de vele mooie bloemen. Omdat het plaatsje wordt omringd door een groot groen beukenbos, is dit plaatsje een ideale vakantiebestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers. Bent u een liefhebber van mooie, authentieke plaatsjes? Dan moet u dit schitterende plaatsje echt eens gezien hebben!

Lyons-la-Forêt bezoeken?

Wilt u dit mooie plaatsje in het departement Eure zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Eure ook interessant: