Rouen

Rouen is een prachtige stad aan de rivier Seine en is de hoofdstad van het departement Seine-Maritime. Deze mooie stad staat bekend om zijn historische centrum en is absoluut de moeite waard om eens te bezoeken.

Geschiedenis van Rouen

De stad Rouen is ontstaan in de Gallo-Romeinse periode. De stad werd gesticht onder de heerschappij van de Romeinse keizer Augustus en groeide uit tot de op een na belangrijkste stad van Gallië. Alleen Lugdunum, het hedendaagse Lyon, was belangrijker voor de Romeinen. In de negende eeuw na Christus werd de omgeving van de stad geteisterd door invallen van Noormannen. Ook Rouen ontkwam hier niet aan en werd meerdere malen geplunderd. Tijdens de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland viel de stad na een beleg van zes maanden in handen van de Engelsen. De stad groeide uit tot een van de belangrijkste steden in het door Engeland veroverde deel van Normandië. Pas dertig jaar later werd de stad heroverd door de Fransen. In de hier op volgende eeuwen maakte de stad een periode van bloei door, met name dankzij de inkomsten uit de handel over zee.

Rouen vandaag de dag

Vandaag de dag is deze mooie stad absoluut de moeite waard om te bezoeken wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Seine-Maritime. In het oude stadscentrum zijn vele leuke winkeltjes en restaurants te vinden, evenals vele mooie vakwerkhuizen. Voor een uitgebreide wandeling door de charmante straatjes van deze mooie stad kunt u gerust een middagje de tijd nemen. Er is genoeg te zien en te beleven. Zo is een bezoekje aan de prachtige kathedraal van Rouen meer dan de moeite waard. Deze kathedraal behoort tot de grootste en de meest bekende gotische kathedralen van heel Frankrijk!

Rouen bezoeken?

Wilt u deze mooie stad in het departement Seine-Maritime zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Seine-Maritime ook interessant: