Veules-les-Roses

Veules-les-Roses is een prachtig plaatsje in het departement Seine-Maritime, dat deel uit maakt van de regio Haute-Normandie. Het plaatsje behoort volgens de kenners tot de allermooiste dorpjes van heel Frankrijk, de zogenaamde “Les Plus Beaux Villages de France”. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Seine-Maritime is dit mooie plaatsje absoluut een bezoekje waard.

Geschiedenis van Veules-les-Roses

Uit verschillende historische bronnen blijkt dat dit dorpje al sinds de vierde eeuw na Christus bestaat. Hiermee is het een van de oudste dorpjes in dit gebied. Men ontdekte de schoonheid van dit dorpje in de negentiende eeuw, toen het dorpje uitgroeide tot een geliefd vakantieoord. Zo is het plaatsje bezocht door vele verschillende kunstenaars, waaronder door de bekende Franse schrijver en dichter Victor Hugo. Als gevolg van de Tweede Wereldoorlog raakte de omgeving van het plaatsje in het jaar 1940 zwaar beschadigd. Zo hebben er in deze omgeving onder meer zware gevechten plaatsgevonden tussen de terugtrekkende Engelse strijdkrachten en de Duitsers. Ondanks deze zwarte bladzijde uit de geschiedenis van dit plaatsje is Veules-les-Roses er door de eeuwen heen in geslaagd om zijn oorspronkelijke karakter te behouden. Sinds 2017 maakt het dorpje officieel uit van de mooiste dorpjes in Frankrijk.

Veules-les-Roses vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Seine-Maritime, of elders in de regio Haute-Normandie? En bent u een liefhebber van charmante Franse plaatsjes? Dan is een bezoekje aan dit mooie plaatsje meer dan de moeite waard. Het plaatsje is niet heel erg groot, maar voor een rustige wandeling kunt u gerust een uurtje de tijd nemen. Dit charmante dorpje wordt gekenmerkt door mooie boerderijen met rieten daken en prachtige vakwerkhuisjes. Tijdens uw bezoek aan dit plaatsje kunt u heerlijk wandelen langs het riviertje Veules!

Veules-les-Roses bezoeken?

Wilt u dit schitterende plaatsje in het departement Seine-Maritime bezoeken en zelf ervaren waarom dit plaatsje tot de allermooiste plaatsjes in heel Frankrijk behoort? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Seine-Maritime ook interessant: