Île-de-France

Île-de-France is een regio in het noorden van Frankrijk. In deze regio ligt de hoofdstad Parijs. Deze regio grenst aan Picardie in het noorden, Normandie in het westen, Centre in het zuiden en Bourgogne en Lorraine in het oosten. In deze regio zijn veel prachtige bezienswaardigheden te vinden, waaronder het Paleis van Versailles en het Paleis van Fontainebleau. Tel hier de vele mooie bezienswaardigheden van de stad Parijs bij op, zoals de Eiffeltoren en het is duidelijk dat deze regio veel te bieden heeft!

Geschiedenis van Île-de-France

De hedendaagse regio werd al vroeg in de geschiedenis bewoond door de Parisii, een Keltische stam. Toen de Romeinen deze streek rond het jaar 50 na Christus veroverden, groeide deze regio al snel uit tot een van de meest welvarende regio’s in het Romeinse Rijk. De Romeinen stichtten een nederzetting op de linkeroever van de rivier Seine. Deze nederzetting werd al snel een welvarende stad met een forum, baden, tempels, theaters en een amfitheater. Deze stad zou later uitgroeien tot de bekende stad Parijs. De latere Franse koningen die zich in deze regio vestigden genoten van de jacht in de vele prachtige bossen in deze regio. Zij lieten hier prachtige paleizen bouwen, waaronder het Paleis van Fontainebleau en het bekende Paleis van Versailles.

Île-de-France vandaag de dag

Vandaag de dag is Île-de-France een erg veelzijdige regio. Zo kunt u gerust een week doorbrengen in de prachtige stad Parijs. Hier is veel te zien en te beleven, van de Eiffeltoren tot aan het Louvre en de Notre-Dame. Ook buiten Parijs is genoeg te zien en te beleven. Zo kunt u de mooie paleizen van Versailles en Fontainebleau bezoeken, of het indrukwekkende kasteel van Vaux-le-Vicomte bezichtigen. Tot slot behoort ook een uitstapje naar het populaire pretpark Disneyland Parijs tot de mogelijkheden wanneer u uw vakantie doorbrengt in deze regio!

Bezienswaardigheden en plaatsen in Île-de-France

In deze regio zijn vele mooie bezienswaardigheden en plaatsen te vinden. Deze zijn stuk voor stuk op een rijtje gezet.

Vakantie in Île-de-France

Op zoek naar een leuke camping in deze streek? Of toch liever een charmant vakantiehuis? Wij hebben voor u de mooiste vakantiehuizen en de leukste campings in deze veelzijdige vakantiestreek inzichtelijk gemaakt.