Bezienswaardigheden in Île-de-France

De prachtige wereldstad Parijs is de grootste stad in de regio Île-de-France.Bezienswaardigheden in Île-de-France Deze regio is enorm populair onder toeristen, want in Parijs en omgeving is veel te zien en te beleven. Bezienswaardigheden in Île-de-France zijn er in overvloed. Zo is de stad Parijs enorm populair als bestemming voor een lang weekend weg. Een stedentrip naar Parijs is de ideale gelegenheid om verschillende bekende bezienswaardigheden te bewonderen. In Parijs kunt u onder meer de wereldberoemd Eiffeltoren bezichtigen. Dit bijzondere bouwwerk staat aan de linkeroever van de rivier Seine en wordt ook wel gezien als een van de moderne wereldwonderen. Dit enorme bouwwerk werd gebouwd ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling van 1889. Tot op de dag van vandaag staat deze grote toren bekend als het symbool van de stad Parijs en als een van de meest bekende bezienswaardigheden in Île-de-France.

In deze mooie stad is echter nog veel meer te zien en te beleven. Van een wandeling over de mooie Avenue des Champs-Élysées tot aan een bezoekje aan het Musée du Louvre waar u onder meer de Mona Lisa kunt bezichtigen. Ook een uitstapje naar de prachtige Sacré-Cœur is de moeite waard. Deze mooie witte basiliek ligt op de heuvel Montmartre, in het achttiende arrondissement van Parijs. Vanaf de heuvel waar deze bijzondere basiliek op ligt kunt u genieten van een prachtig uitzicht over Parijs.

Ongeveer twintig kilometer van Parijs ligt het prachtige kasteel van Versailles. Dit immens grote bouwwerk staat bekend als een van de grootste kastelen ter wereld. Vanwege zijn schoonheid staat het kasteel van Versailles ook wel bekend als het Paleis van Versailles. Dit bijzonder indrukwekkende kasteel staat bekend als een van de allermooiste bezienswaardigheden in Île-de-France. Volgens sommigen behoort dit kasteel zelfs tot de mooiste bezienswaardigheden van Frankrijk!