Arc de Triomphe

De Arc de Triomphe is, evenals de Eiffeltoren, een van de meest bekende bezienswaardigheden van Parijs.Arc de Triomphe Deze grote triomfboog is ongeveer vijftig meter hoog en staat op de Place Charles de Gaulle, een van de drukste verkeerspleinen van Parijs.

Geschiedenis van de Arc de Triomphe

De bouw van deze triomfboog begon in het jaar 1806. De boog is ontworpen door Jean-François Chalgrin, naar het voorbeeld van de oude Romeinse triomfbogen. Op de triomfboog zijn verschillende taferelen uit de Franse geschiedenis afgebeeld. De aanleiding voor de bouw was de overwinning van Napoleon bij Austerlitz, toen het Franse leger de Oostenrijkse en Russische legers versloeg. Hoewel men in 1806 begon met de bouw van het monument, werd de bouw pas rond het jaar 1836 afgerond. Nadat de Eerste Wereldoorlog werd onder de Arc de Triomphe het Graf van de onbekende soldaat aangelegd. Hiermee veranderde men het bouwwerk in een monument ter nagedachtenis aan de gevallenen van de Eerste Wereldoorlog. Door de eeuwen heen is dit bijzondere bouwwerk bekend komen te staan als een van de mooiste bezienswaardigheden van Parijs.

De Arc de Triomphe vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in Parijs, of elders in de regio Île-de-France? Dan is uw vakantie eigenlijk niet compleet zonder deze triomfboog bezocht te hebben. Voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Zo kunt u de diverse details die op dit indrukwekkende bouwwerk zijn aangebracht goed bezichtigen. Via de trap, die 300 treden hoog is, kunt u naar de top van dit monument. Vanaf de top kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de bijzonder mooie binnenstad van Parijs. Een bezoekje aan dit bijzondere monument is een onvergetelijke ervaring!

De Arc de Triomphe bezoeken?

Wilt u dit prachtige monument in de stad Parijs zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Île-de-France ook interessant: