Château de Vincennes

Château de Vincennes is een indrukwekkend kasteel bij de plaats Vincennes in de regio Île-de-France. Dit kasteel is de belangrijkste nog bestaande Franse koninklijke burcht en ligt aan de rand van het twaalfde arrondissement. Dit indrukwekkende kasteel staat onder meer bekend om zijn hoge donjon. Deze is maar liefst 52 meter hoog en is, samen met de Tour de Crest in het departement Drôme de hoogste van Europa.

Geschiedenis van Château de Vincennes

Château de Vincennes kent een rijke geschiedenis. Op de locatie van het kasteel stond ooit eerst een jachthuis, dat halverwege de twaalfde eeuw was gebouwd voor koning Lodewijk VII. Dit jachthuis verbouwde men door de eeuwen heen tot een groot kasteel. Zo bouwde men hier in de veertiende eeuw een enorme donjon, in opdracht van koning Filips VI van Frankrijk. Deze donjon diende jarenlang als residentie voor de koninklijke familie. Tijdens de Godsdienstoorlogen werd de donjon gebruikt als gevangenis. Zo werd onder meer Henri IV, koning van Navarra, hier in 1574 gevangen gezet. In de achttiende eeuw werd het kasteel verlaten en werd het gebruikt als porselein fabriek. Hierna vervulde het kasteel wederom een rol als staatsgevangenis. In de negentiende eeuw werd er een mooi park aangelegd bij het kasteel. Tot op de dag van vandaag staat dit kasteel bekend als een van de mooiste kastelen in Noord-Frankrijk.

Château de Vincennes vandaag de dag

Vandaag de dag is het Château de Vincennes opengesteld voor bezoekers. Wanneer u dit kasteel bezoekt kunt u er voor kiezen om het kasteel op eigen gelegenheid te verkennen. Zo kunt u onder meer de indrukwekkende middeleeuwse donjon bezichtigen en door de drooggelegde slotgracht lopen. Ook kunt u deelnemen aan een rondleiding. Tijdens deze rondleiding komt u onder begeleiding van een deskundige gids alles te weten over de geschiedenis van dit kasteel. Voor een uitgebreid bezoek aan dit mooie kasteel kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Brengt u uw vakantie door in Parijs, of elders in de regio Île-de-France? Dan is een bezoekje aan dit indrukwekkende kasteel absoluut de moeite waard!

Château de Vincennes bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende kasteel in de regio Île-de-France zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Île-de-France ook interessant: