Eiffeltoren

De Eiffeltoren is een wereldberoemd monument in de stad Parijs en behoort dan ook tot de meest bezochte bezienswaardigheden in heel Frankrijk.Eiffeltoren Deze indrukwekkende toren staat aan de linkeroever van de rivier Seine, in het zevende arrondissement van Parijs. De Eiffeltoren is hét symbool van Parijs en wordt door velen als een van de niet-klassieke wereldwonderen beschouwd.

Geschiedenis van de Eiffeltoren

De Eiffeltoren werd tussen 1887 en 1889 gebouwd ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling van 1889, die in Parijs werd georganiseerd. De toren was ontworpen door Gustave Eiffel, een meester in architectuur. De Eiffeltoren werd op 31 maart 1889 ingehuldigd en officieel geopend op 6 mei van dat jaar. Met een hoogte van 325 meter was de Eiffeltoren tot aan het jaar 1930 het hoogste gebouw ter wereld. Het oorspronkelijke plan was dat de toren na twintig jaar weer gesloopt zou worden, maar men ontdekte echter dat de toren waardevol was voor communicatiedoeleinden. Op 12 januari 1908 verzond men het eerste radiobericht vanaf de toren. In 1937 besloot men de toren te moderniseren, naar aanleiding van de wereldtentoonstelling in 1937. Zo werden oude decoraties verwijderd en werd er verlichting toegevoegd op de hele toren. Door de eeuwen heen is deze indrukwekkende toren uitgegroeid tot hét symbool van Parijs en van Frankrijk.

De Eiffeltoren vandaag de dag

Vandaag de dag is een bezoekje aan dit bijzondere bouwwerk absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in Parijs of in de omgeving van deze stad. Deze toren is opengesteld voor bezoekers. Voor een uitgebreid bezoek aan deze toren kunt u gerust een tot twee uur de tijd nemen, want u kunt op verschillende verdiepingen genieten van een mooi uitzicht. Op de tweede verdieping zijn enkele leuke souvenirwinkeltjes te vinden. Vanaf deze verdieping kunt u met de lift naar de top. Het uitzicht vanaf de top is werkelijk adembenemend. Een bezoekje aan dit wereldberoemde bouwwerk is een onvergetelijke ervaring!

De Eiffeltoren bezoeken?

Wilt u deze prachtige stad aan de rivier Seine zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Île-de-France ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk