Kasteel van Fontainebleau

Het kasteel van Fontainebleau is een van de bekendste kastelen van Frankrijk. Dit kasteel is een voormalige koninklijke residentie en ligt in de regio Île-de-France, bij de plaats Fontainebleau. Het kasteel kent een rijke geschiedenis en staat bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden in dit gedeelte van Frankrijk.

Geschiedenis van het kasteel van Fontainebleau

Hoewel men weet dat er al in de middeleeuwen sprake was van een kasteel op deze locatie, is het exacte bouwjaar onbekend. Het kasteel werd bewoond door de Franse koning Lodewijk VII en is later uitgebreid door koning Lodewijk IX. Vanaf het jaar 1528 werd het kasteel van Fontainebleau verder uitgebreid en werden er talloze verfraaiingen aangebracht, waaronder meubels en fresco’s in Italiaanse stijl. Tot aan de Franse Revolutie werd het kasteel meerdere malen uitgebreid en kwam het bekend te staan als een van de mooiste kastelen van Frankrijk. Tijdens de Franse Revolutie gebruikte men het kasteel als militaire academie. In opdracht van Napoleon werd het kasteel in 1804 opgeknapt en versierd met schilderijen die eerder uit het Vaticaan ontvreemd waren. In de hier opvolgende eeuwen werd het kasteel door de Franse staatshoofden als een van hun belangrijkste residenties beschouwd.

Het kasteel van Fontainebleau vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in de regio Île-de-France? Dan is uw vakantie eigenlijk niet compleet zonder dit wereldberoemde kasteel bezocht te hebben. Het kasteel staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en staat tot op de dag van vandaag bekend om zijn pracht. Voor een uitgebreid bezoek aan dit bijzonder mooie kasteel kunt u gerust een hele dag de tijd nemen. Tijdens uw bezoek kunt u de vele prachtige kamers van dit kasteel bezichtigen. De ene kamer is nog mooier en smaakvoller ingericht dan de ander. Zo is onder meer de balzaal van het kasteel bijzonder indrukwekkend te noemen. De muren en het plafond van deze zaal zijn versierd met prachtige schilderingen. Een uitstapje naar dit indrukwekkende kasteel is een onvergetelijke ervaring!
Kasteel van Fontainebleau

Het kasteel van Fontainebleau bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende kasteel in de regio Île-de-France zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Île-de-France ook interessant: