Kasteel van Versailles

Het kasteel van Versailles is een wereldberoemd kasteel in de gelijknamige plaats in de regio Île-de-France. Dit kasteel ligt ongeveer twintig kilometer van de stad Parijs en staat bekend als een van de grootste kastelen ter wereld. Het kasteel wordt ook wel het Paleis van Versailles genoemd. Dit immens grote bouwwerk staat bekend als een van de allermooiste bezienswaardigheden van Frankrijk!

Geschiedenis van kasteel van Versailles

Op de locatie van het kasteel was ooit sprake van een klein dorpje met een kerk, dat in het midden van een groot bos gelegen was. De Franse koning Lodewijk XIII ging vaak op jacht in dit bos en liet hier in het jaar 1623 dan ook een jachthuis bouwen. Door de jaren heen werd dit jachthuis uitgebouwd tot een groot kasteel. Ook kocht de Franse koning het omliggende terrein, waar de Franse tuinontwerper Jacques Boyceau een prachtig park aanlegde. Tot aan de Franse Revolutie werden er vele nieuwe kamers en vleugels bij gebouwd. Zo telde het kasteel na de vele uitbreidingen maar liefst 226 woningen en 550 appartementen, waar dan ook honderden vrienden en werknemers van de Franse koning woonden. In het jaar 1919 vormde het kasteel van Versailles het decor voor het tekenen van het bekende Verdrag van Versailles, waarmee de Eerste Wereldoorlog ten einde kwam.

Kasteel van Versailles vandaag de dag

Vandaag de dag is het kasteel van Versailles een prachtig gebouw dat u echt eens gezien moet hebben. Voor een uitgebreid bezoek aan dit immens grote bouwwerk kunt u gerust een middag de tijd nemen. Zo kunt u onder meer de bijzondere Spiegelzaal bewonderen, waar het Verdrag van Versailles getekend werd. Tijdens uw bezoek kunt u ook een wandeling maken door de prachtige tuinen. Hier kunt u uren rondlopen en genieten van de vele prachtige vijvers, fonteinen, beelden en bloemen. Brengt u uw vakantie door in de regio Île-de-France? Dan is een bezoekje aan dit adembenemend mooie kasteel absoluut de moeite waard!

Kasteel van Versailles bezoeken?

Wilt u dit prachtige kasteel zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Île-de-France ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk