Louvre

Het Louvre is een van de grootste en meest bekende musea ter wereld.Louvre Het museum ligt in het eerste arrondissement van de stad Parijs, net ten noorden van de rivier Seine. Dit indrukwekkende museum staat bekend als een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

Geschiedenis van het Louvre

Het Louvre is gevestigd in een oud kasteel dat ooit gebouwd is in de middeleeuwen. Het eerste kasteel op deze locatie bouwde men in opdracht van koning Filips II, aan het einde van de twaalfde eeuw. De latere Franse koning Karel V liet het kasteel ombouwen tot zijn koninklijk paleis. Het van oorsprong militaire kasteel had al eerder zijn strategische betekenis verloren. Het paleis heeft zwaar geleden onder de vernietigende gevolgen van de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland. Catharine de’ Medici liet vanaf het jaar 1564 een nieuw paleis bouwen, op zo’n 500 meter ten westen van het eerder gebouwde paleis. In de zeventiende eeuw werden beide paleizen middels een vleugel met elkaar verbonden. In het jaar 1791 besloot men dat er een museum in het inmiddels enorme paleis gevestigd moest worden. Op 10 augustus 1793 werd het Louvre officieel geopend als museum.

Het Louvre vandaag de dag

Tot op de dag van vandaag staat dit grote museum bekend als een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden die de stad Parijs te bieden heeft. Uw bezoek aan deze mooie stad is dan ook eigenlijk niet compleet zonder een bezoekje aan dit wereldberoemde museum. In het museum kunt u tal van bekende kunstwerken bewonderen, waaronder de bekende Mona Lisa van Leonardo da Vinci. Voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust een dag de tijd nemen. Dit indrukwekkende museum moet u echt eens gezien hebben!
Louvre

Het Louvre bezoeken?

Wilt u dit wereldberoemde museum in Parijs zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Île-de-France ook interessant: