Sacré-Cœur

De Sacré-Cœur is een indrukwekkende basiliek op de heuvel Montmartre, in het achttiende arrondissement in Parijs. Deze basiliek staat bekend om zijn prachtige, fel witte uiterlijk. Vanaf de heuvel waar de Sacré-Cœur op ligt, kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de stad Parijs.

Geschiedenis van de Sacré-Cœur

De geschiedenis van de Sacré-Cœur begint in het jaar 1875, toen de eerste steen werd gelegd. De aanleiding voor de bouw van deze basiliek waren de 58.000 doden die vielen in de Frans-Duitse oorlog. De Sacré-Cœur werd gebouwd ter herdenking van de gevallenen. De bouw van de basiliek werd afgerond in het jaar 1914. Door het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog werd de basiliek pas in het jaar 1919 ingewijd. De basiliek werd gebouwd met travertijn als bouwmateriaal. De architecten hebben verschillende bouwstijlen gebruikt, waaronder de Romaanse- en de Byzantijnse bouwstijl. Na de inwijding in 1919 groeide deze mooie, witte basiliek al snel uit tot een van de mooiste bezienswaardigheden van de stad Parijs.

De Sacré-Cœur vandaag de dag

Vandaag de dag is een bezoekje aan deze mooie basiliek absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in de stad Parijs of elders in de regio Île-de-France. Voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Wanneer u er voor kiest om via de trappen omhoog te gaan, is een basisconditie een vereiste. Zo bedraagt de klim naar deze prachtige witte basiliek niet minder dan 200 treden. Als u dit niet ziet zitten kunt u gebruik maken van de kabeltram, die bezoekers naar de top van de heuvel brengt. Wanneer u besluit om de basiliek te bezoeken, dient u goed op uw kleding te letten. Zo is bezoek in een korte rok of short in de basiliek niet toegestaan. Ondanks dat dit bijzondere bouwwerk een van de drukst bezochte bezienswaardigheden in Parijs is, is een bezoekje aan de Sacré-Cœur een onvergetelijke ervaring!
Sacré-Cœur

De Sacré-Cœur bezoeken?

Wilt u deze prachtige basiliek in Parijs zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Île-de-France ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk