Steden en dorpen in Île-de-France

De regio Île-de-France is een geweldige vakantiebestemming.Steden en dorpen in Île-de-France In deze regio ligt Parijs, de hoofdstad van Frankrijk. Deze stad is wereldberoemd om zijn indrukwekkende bezienswaardigheden. Zo zijn uitstapjes naar de Eiffeltoren, de Notre-Dame, het Louvre, de Sacré-Cœur of een wandeling over de bekende Avenue des Champs-Élysées absoluut de moeite waard. Er zijn vele mooie steden en dorpen in Île-de-France te vinden. Van de prachtige wereldstad Parijs tot aan de prachtige middeleeuwse plaats Provins en natuurlijk Versailles. In Versailles kunt u het bijzonder indrukwekkende kasteel van Versailles bezichtigen. Op deze pagina zijn de mooiste steden en dorpen in Île-de-France voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u gemakkelijk de leukste steden en dorpen Île-de-France vinden.

In deze veelzijdige regio kunt u gerust enkele weken vakantie doorbrengen. Ook voor de wandelaars en natuurliefhebbers onder ons is deze regio een prima vakantiebestemming. Zo kunt u uren wandelen in mooie bossen als het Forêt de Fontainebleau en het Forêt Domaniale de Rambouillet. Ook voor gezinnen met kinderen is de regio Île-de-France een geschikte vakantiebestemming. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in deze regio kunt u namelijk Disneyland Parijs bezoeken. Voor de liefhebbers van indrukwekkende kastelen is een uitstapje naar het prachtige kasteel van Vaux-le-Vicomte een absolute aanrader. Dit kasteel dateert uit de zeventiende eeuw en ligt bij het plaatsje Maincy. Het kasteel diende zelfs als inspiratie voor het bekendere kasteel van Versailles.

Wanneer u uw vakantie door wilt brengen in de regio Île-de-France zijn er tal van mogelijkheden wanneer het aankomt op een fijn vakantieverblijf. Zo zijn er in de stad Parijs tal van goede hotels te vinden van waar uit u deze prachtige stad kunt verkennen. In deze regio zijn echter ook vele mooie vakantiehuizen en campings te vinden. Wat voor soort vakantieverblijf u ook zoekt: de keuze is enorm!