Provins

Provins is een prachtige middeleeuwse plaats in de regio Île-de-France.Provins Deze plaats staat alom bekend als een van de mooiste plaatsen in dit gedeelte van Frankrijk. Sinds 2001 staat Provins op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Geschiedenis van Provins

Uit verschillende archeologische vondsten blijkt dat het gebied rondom de hedendaagse plaats al tijdens de Oudheid bewoond moet zijn geweest. Zo zijn er verschillende gereedschappen gevonden die dit vermoeden bevestigen. Tijdens de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk lag de plaats aan een kruispunt van twee belangrijke handelsroutes. Een van deze handelsroutes liep van Soissons naar Troyes, de ander van Sens naar het zuiden. De bovenstad van Provins werd al door de Romeinen voorzien van een verdedigingsmuur. Clovis, de eerste koning der Franken, veroverde deze plaats in het jaar 485 na Christus. Tijdens de middeleeuwen groeide dit plaatsje uit tot een van de belangrijkste plaatsen in dit gebied. Zo mocht de plaats zijn eigen munten slaan, de zogenaamde “denier provinois”. Mede dankzij de indrukwekkende vestingmuren is het plaatsje er door de eeuwen heen in geslaagd zijn historische karakter te behouden.

Provins vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in de regio Île-de-France? Dan is een bezoekje aan deze plaats absoluut de moeite waard! Dit prachtige middeleeuwse plaatsje staat onder meer bekend om de leuke historische straatjes en de gezellige kerstmarkt. Voor een uitgebreid bezoek aan dit mooie plaatsje kunt u gerust een middagje de tijd nemen. Uw bezoekje aan deze mooie middeleeuwse plaats is niet compleet zonder de mooie Tour Cesar gezien te hebben. Vanaf de top van deze mooie toren kunt u genieten van een prachtig uitzicht over het plaatsje. Ook leuk is een wandeling langs de vestingmuren, die door de eeuwen heen goed bewaard zijn gebleven. Een bezoekje aan Provins is een absolute aanrader voor iedereen met een voorliefde voor prachtige Franse plaatsjes!

Provins bezoeken?

Wilt u dit prachtige middeleeuwse plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Île-de-France ook interessant: