Languedoc-Roussillon

Languedoc-Roussillon is een regio in het zuiden van Frankrijk. Deze regio staat bekend om haar kilometerslange zandstranden, en om zijn heerlijk warme klimaat in de zomer. Het klimaat en de zandstranden zijn echter niet het enige wat deze regio u te bieden heeft.Languedoc-Roussillon De regio heeft een oppervlakte van maar liefst 27.376 vierkante kilometer, ongeveer vijf procent van heel Frankrijk. Ter vergelijking: Nederland is 41.526 vierkante kilometer groot. Door de omvang van deze regio zijn er bijzonder veel bezienswaardigheden.

Wat te denken van de vele grotten, imposante bouwwerken als het amfitheater in Nîmes en Le Pont du Gard, bijzondere steden als de vestingstad Carcassonne en de prachtige natuur, zoals bijvoorbeeld de Camargue?

Historie

Deze regio kent een rijke historie. Zo zijn er resten en voorwerpen gevonden uit de prehistorie. In de 6e eeuw voor Christus koloniseerden de Grieken gedeeltes van de huidige regio. Zij stichtten onder andere Agde, een badplaats aan de Middellandse Zee. Ook de Romeinen hebben een blijvende invloed achtergelaten in deze regio. Niet alleen brachten zij het Christendom naar deze regio, ook legden zij een wegenstructuur aan om de handel te vergemakkelijken. Tussen de 3e en 5e eeuw waren het de Alamannen, de Vandalen en de Visigoten die een eind maakten aan de Romeinse aanwezigheid. Later, gedurende de 12e en 13e eeuw, was het gebied onder invloed van het Katharisme . De Katharen keerden zich af van het Christendom, waardoor zij vervolgd werden door de kruisvaarders. Het Katharisme kwam tot haar eind door de zogeheten Albigenzenkruistocht in naam van het Christendom. In 1659 sloten Frankrijk en Spanje het Verdrag van de Pyreneeën, waardoor de regio voorgoed tot Frankrijk zou behoren.

Languedoc-Roussillon vandaag de dag

Vandaag de dag biedt de regio een grote verscheidenheid aan activiteiten voor het gehele gezin. Of u nou liever op het strand ligt, of liever uitstapjes maakt naar de vele verschillende bezienswaardigheden; in beide gevallen is deze regio ten zeerste aan te bevelen!

Departementen van Languedoc-Roussillon

Deze veelzijdige regio bestaat uit vijf departementen, namelijk Aude, Gard, Hérault, Lozère en Pyrénées-Orientales. Per departement zijn de leukste bezienswaardigheden en de mooiste plaatsen op een rijtje gezet.

Bezienswaardigheden en plaatsen in Languedoc-Roussillon

In deze regio zijn vele mooie bezienswaardigheden en plaatsen te vinden. Per departement zijn deze op een rijtje gezet.

Vakantie in Languedoc-Roussillon

Op zoek naar een leuke camping in deze streek? Of toch liever een charmant vakantiehuis? Wij hebben voor u de mooiste vakantiehuizen, de leukste campings en de meest comfortabele hotels in deze mooie vakantiestreek inzichtelijk gemaakt.