Aude

Aude is een van de vijf departementen in de regio Languedoc-Roussillon.Aude De overige vier departementen zijn: Gard, Hérault, Lozère en Pyrénées-Orientales. Het departement Aude is omringd door de departementen Ariège, Haute-Garonne, Tarn, Hérault en Pyrénées-Orientales. Het meest oostelijke gedeelte van het departement ligt aan de Middellandse Zee. In het departement Aude zijn vele bekende plaatsen te vinden, waarvan Narbonne, Carcassonne, Castelnaudary, Limoux en Gruissan tot de belangrijkste plaatsen behoren.

Geschiedenis van het departement Aude

Het departement Aude staat bekend om zijn rijke historie. Zo zijn er sporen gevonden die er op duiden dat het gebied al in de prehistorie bewoond moet zijn geweest. In de heuvels rondom de stad Carcassonne zijn prehistorische hamers en andere gereedschappen gevonden die dit vermoeden bevestigen. In het jaar 118 voor Christus vestigden de Romeinen zich op de plaats waar tegenwoordig de stad Narbonne ligt. De Romeinen creëerden een zeer belangrijke haven, die strategisch gelegen was op twee belangrijke Romeinse handelsroutes, de Via Aquitania en de Via Domitia.

Bijna twee eeuwen lang kon het departement Aude profiteren van de rijkdom van de overzeese handel. Na de val van het Romeinse Rijk was de Aude in handen van de Visigoten, die het departement in het jaar 435 na Christus binnenvielen. Tijdens de middeleeuwen speelde de belangrijkste stad van de Aude, Carcassonne, een belangrijke rol in de vervolging van de katharen door de katholieke kerk, door hen bescherming te bieden. Carcassonne groeide uit tot een belangrijk toevluchtsoord voor de Katharen.

Aude vandaag de dag

Vandaag de dag is het departement Aude een ideale bestemming voor een veelzijdige vakantie. Van prachtige steden als Carcassonne, Narbonne en Limoux tot aan indrukwekkende bezienswaardigheden als het kasteel van Puivert en het kasteel Puilaurens tot aan mooie grotten als Grotte de Limousis en Gouffre de Cabrespine. Er is in dit departement genoeg te zien en te beleven. Bij Narbonne en Gruissan vindt u heerlijke zandstranden, waar u gerust enkele dagen door kunt brengen. Het departement Aude is een ideale vakantiebestemming voor een veelzijdige vakantie.

Bezienswaardigheden en plaatsen in Aude

In dit departement zijn veel leuke bezienswaardigheden en steden en dorpen te vinden. Dit gedeelte van de regio Languedoc-Roussillon is dan ook meer dan geschikte vakantiebestemming voor een veelzijdige vakantie met het hele gezin. Brengt u uw vakantie door in deze mooie streek? Dan kunt u onder meer diverse mooie abdijen als de Abdij Sainte-Marie de Lagrasse, de abdij van Alet-les-Bains en de Abdij van Fontfroide bezoeken. Ook zijn uitstapjes naar mooie steden en dorpen als Carcassonne, Gruissan, Lagrasse, Limoux, Narbonne en Quillan meer dan de moeite waard!

Vakantiehuizen in Aude

Een vakantiehuisje in dit departement is een ideale manier om de verschillende leuke bezienswaardigheden in dit gebied te bezoeken. Bekijk het volledige aanbod aan vakantiehuizen in dit gedeelte van de regio Languedoc-Roussillon bij de onderstaande aanbieders!

Campings in Aude

Vanaf de vele leuke campings in het departement Aude kunt u gemakkelijk de vele leuke bezienswaardigheden in dit gedeelte van de regio Languedoc-Roussillon vinden. Wij hebben de beste aanbieders van campings voor u op een rijtje gezet. Via elk van de onderstaande aanbieders kunt u eenvoudig en snel een plekje op een mooie camping in Languedoc-Roussillon boeken!

Hotels in Aude

Een hotel in Aude is een ideale uitvalsbasis om de verschillende leuke bezienswaardigheden in dit gedeelte van de regio Languedoc-Roussillon te ontdekken. Via de onderstaande aanbieders kunt u gemakkelijk en snel een inzage krijgen in het aanbod aan hotels in dit gebied in Frankrijk!

Vakantie in Aude

Op zoek naar een leuke camping in deze streek? Of toch liever een charmant vakantiehuis? Wij hebben voor u de mooiste vakantiehuizen, de leukste campings en de meest comfortabele hotels in deze geliefde vakantiestreek inzichtelijk gemaakt.

Ontdek ook de andere departementen van Languedoc-Roussillon

Naast het departement Aude bestaat de regio Languedoc-Roussillon ook uit de departementen Gard, Hérault, Lozère en Pyrénées-Orientales. Voor elk van deze departementen hebben wij de leukste bezienswaardigheden, de mooiste steden en dorpen en de beste vakantiehuizen, campings en hotels op een rijtje gezet!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Aude ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk