Aude

Aude is een van de vijf departementen in de regio Languedoc-Roussillon. De overige vier departementen zijn: Gard, Hérault, Lozère en Pyrénées-Orientales. Het departement Aude is omringd door de departementen Ariège, Haute-Garonne, Tarn, Hérault en Pyrénées-Orientales. Het meest oostelijke gedeelte van het departement ligt aan de Middellandse Zee. In het departement Aude zijn vele bekende plaatsen te vinden, waarvan Narbonne, Carcassonne, Castelnaudary, Limoux en Gruissan tot de belangrijkste plaatsen behoren.Aude

Geschiedenis van het departement Aude

Het departement Aude staat bekend om haar rijke historie. Zo zijn er sporen gevonden die er op duiden dat het gebied al in de prehistorie bewoond moet zijn geweest. In de heuvels rondom de stad Carcassonne zijn prehistorische hamers en andere gereedschappen gevonden die dit vermoeden bevestigen. In het jaar 118 voor Christus vestigden de Romeinen zich op de plaats waar tegenwoordig de stad Narbonne ligt. De Romeinen creëerden een zeer belangrijke haven, die strategisch gelegen was op twee belangrijke Romeinse handelsroutes, de Via Aquitania en de Via Domitia. Bijna twee eeuwen lang kon het departement Aude profiteren van de rijkdom van de overzeese handel. Na de val van het Romeinse Rijk was de Aude in handen van de Visigoten, die het departement in het jaar 435 na Christus binnenvielen. Tijdens de middeleeuwen speelde de belangrijkste stad van de Aude, Carcassonne, een belangrijke rol in de vervolging van de katharen door de katholieke kerk, door hen bescherming te bieden. Carcassonne groeide uit tot een belangrijk toevluchtsoord voor de Katharen.

Aude vandaag de dag

Vandaag de dag is het departement Aude een ideale bestemming voor een veelzijdige vakantie. Van prachtige steden als Carcassonne, Narbonne en Limoux tot aan indrukwekkende bezienswaardigheden als het kasteel van Puivert en het kasteel Puilaurens tot aan mooie grotten als Grotte de Limousis en Gouffre de Cabrespine. Er is in dit departement genoeg te zien en te beleven. Bij Narbonne en Gruissan vindt u heerlijke zandstranden, waar u gerust enkele dagen door kunt brengen. Het departement Aude is een ideale vakantiebestemming voor een veelzijdige vakantie.
Aude

Vakantie in Aude?

Wilt u uw vakantie doorbrengen in dit prachtige gebied? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Aude ook interessant: