Bezienswaardigheden in Languedoc-Roussillon

De regio Languedoc-Roussillon is een zeer geliefde vakantiebestemming.Bezienswaardigheden in Languedoc-Roussillon Er zijn dan ook talloze bezienswaardigheden in Languedoc-Roussillon te vinden. Deze veelzijdige regio bestaat uit de departementen Aude, Gard, Hérault, Lozère en Pyrénées-Orientales. In elk van deze departementen is veel te zien. Op deze pagina zijn de leukste bezienswaardigheden in Languedoc-Roussillon op een rijtje gezet. Deze bezienswaardigheden zijn onderverdeeld per departement. Zo kunt u eenvoudig de leukste bezienswaardigheden in Languedoc-Roussillon vinden!

Bezienswaardigheden in Aude

In het departement Aude zijn veel indrukwekkende bezienswaardigheden te vinden. Bezoek indrukwekkende kastelen als het Château Comtal, Peyrepertuse of Puilaurens, of verken prachtige grotten als Gouffre de Cabrespine en Grotte de Limousis!

Bezienswaardigheden in Gard

In het departement Gard is veel te zien en te beleven. Van een kanotocht door de mooie Gorges du Gardon tot aan een uitstapje naar een van de mooie Romeinse bezienswaardigheden die deze streek rijk is. Zo zijn onder meer bezoekjes aan de prachtige Pont du Gard, de Arena van Nîmes en het Maison Carrée meer dan de moeite waard!

Bezienswaardigheden in Hérault

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Hérault hoeft u zich niet te vervelen. Er is namelijk ontzettend veel te zien en te beleven in dit gebied. Bezoek onder meer prachtige landschappen als Cirque de Navacelles, Cirque du Mourèze, Gorges d’Héric of Gorges de l’Hérault!

Bezienswaardigheden in Lozère

Het departement Lozère staat bekend als een van de dunst bevolkte streken van Frankrijk. Dit departement is dan ook een ideale vakantiebestemming voor rustzoekers, natuurliefhebbers en wandelaars. In dit departement kunt u onder meer de mooie Gorges du Tarn of de Gorges de la Jonte bezoeken. Ook zijn er verschillende mooie grotten te vinden, zoals de grot van Dargilan en L’Aven Armand!

Bezienswaardigheden in Pyrénées-Orientales

Het departement Pyrénées-Orientales grenst aan Spanje en de Catalaanse sferen zijn in dit gebied goed terug te vinden. Van indrukwekkende forten als het fort van Salses en fort Saint-Elme tot aan de prachtige landschappen als Gorges de Galamus en Gorges de la Fou. In deze prachtige streek is veel te zien en te beleven!