Abdij van Gellone

De abdij van Gellone wordt ook wel de abdij van Saint-Guilhem-le-Désert genoemd en ligt in het laatstgenoemde plaatsje in het departement Hérault. Deze abdij geldt als een van de belangrijkste bezienswaardigheden in dit plaatsje en is door de eeuwen heen uitgegroeid tot een belangrijk bedevaartsoord.Abdij van Gellone

Geschiedenis van de abdij van Gellone

De abdij van Gellone werd in het jaar 804 na Christus gesticht door een neef van Karel de Grote, Guillaume de Gellone. Hij was aan het einde van de achtste eeuw na Christus de graaf van Toulouse en de hertog van Aquitanië. Na een lange militaire carrière trok hij zich terug in de abdij, waar hij stierf in het jaar 812. In de middeleeuwen ontstonden de eerste geruchten dat de abdij van Gellone over enkel bijzondere relikwieën beschikte. Zo zou de abdij onder meer beschikken voer een stuk van het Heilige Kruis. Deze geruchten zorgen er voor dat de abdij al snel uitgroeide tot een belangrijk bedevaartsoord. De abij van Gellone werd zo een belangrijke halte op een van de pelgrimsroutes naar Santiago de Compostella. Vanaf de vijftiende eeuw brak er een minder voortvarende periode aan voor de abdij. Zo werd de abdij in het jaar 1568, tijdens de Godsdienstoorlogen, geplunderd door de protestanten. Vanaf het jaar 1644 werd de abdij echter weer herbouwd, waardoor deze bijzondere abdij tot aan de dag van vandaag bekend staat als een van de mooiste bezienswaardigheden in het departement Hérault.

De abdij van Gellone vandaag de dag

Vandaag de dag is de abdij van Gellone in het plaatsje Saint-Guilhem-le-Dèsert meer dan de moeite waard om te bezoeken. De abdij is opengesteld voor publiek. Wanneer u deze abdij bezoekt zal een deskundige gids u alles vertellen over de historie van deze abdij. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit gebied moet u deze mooie abdij en het evenzo mooie plaatsje echt eens bezoeken. Voor een uitgebreid bezoek aan deze bijzondere abdij en het mooie plaatsje Saint-Guilhem-le-Dèsert kunt u gerust een middag de tijd nemen!

De abdij van Gellone bezoeken?

Wilt u deze mooie abdij zelf bewonderen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Hérault ook interessant: