Abdij van Saint-Hilaire

De abdij van Saint-Hilaire is een abdij die toebehoort aan de orde van benedictijnen en ligt in het departement Aude, tussen de plaatsen Limoux en Carcassonne. Deze versterkte abdij dateert uit de achtste eeuw na Christus.Abdij van Saint-Hilaire

Geschiedenis van de abdij van Saint-Hilaire

De abdij werd in de achtste eeuw na Christus gebouwd op het voormalige terrein van de Saint-Hilaire kapel, die ooit gesticht was door de eerste bisschop van Carcassonne. De abdij van Saint-Hilaire werd voor het eerst benoemd in een historisch document uit het jaar 825, waarin verklaard werd dat de abdij gewijd was aan de heilige Saturninus, de eerste bisschop van Toulouse. Tot aan de twaalfde eeuw na Christus maakte de abdij een relatief welvarende periode door, onder bescherming van de graven van Carcassonne.

Tijdens de kruistocht tegen de Albigenzen werden de monniken van de abdij echter beschuldigd van het bevorderen van de ketterij van de Katharen. Hierop werd het klooster geplunderd en nagenoeg in zijn geheel vernietigd. Na deze rumoerige periode werd de abdij van Saint-Hilaire echter weer volledig hersteld. In de veertiende en vijftiende eeuw na Christus maakte de abdij echter weer een rumoerige periode door, waarin de abdij veel geleden heeft onder de gevolgen van zowel de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland als de pest, de ziekte die vele slachtoffers maakte in deze regio en elders in Europa.

Na deze rumoerige periode was de abdij vervallen tot een ruïne. Ondanks deze rumoerige periodes heeft de abdij van Saint-Hilaire de tand des tijds weten te doorstaan. Vanaf het jaar 1840 werd de abdij geclassificeerd als historisch monument en werden er verschillende herstelwerkzaamheden uitgevoerd , waarmee het voortbestaan van de abdij verzekerd werd.

De abdij van Saint-Hilaire vandaag de dag

Vandaag de dag staat deze abdij bekend als een van de mooiste abdijen in het departement Aude. De abdij is opengesteld voor bezoekers. Wanneer u de abdij bezoekt kunt u deelnemen aan een rondleiding onder begeleiding van een deskundige gids, die u alles zal vertellen over zowel de geschiedenis van de abdij als haar prachtige geschilderde plafond. Ook zijn de muren van de abdij versierd met talloze prachtige schilderijen uit de negentiende eeuw. Voor een bezoekje aan deze mooie abdij kunt u gerust enkele uren rekenen. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Aude is een bezoekje aan de abdij van Saint-Hilaire meer dan de moeite waard!
Abdij van Saint-Hilaire

In de omgeving van de abdij Saint-Hilaire

Deze mooie abdij ligt in het departement Aude. In dit gedeelte van de regio Languedoc-Roussillon zijn veel mooie bezienswaardigheden en steden en dorpen te vinden. Dit gebied is dan ook meer dan geschikt als vakantiebestemming. Wij hebben voor u de leukste bezienswaardigheden in Aude en de mooiste steden en dorpen in Aude inzichtelijk gemaakt. Ook hebben wij de bezienswaardigheden en steden en dorpen elders in de regio Languedoc-Roussillon uitgebreid beschreven.

De abdij van Saint-Hilaire bezoeken?

Wilt u deze mooie abdij zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de nabije omgeving. Wij hebben voor u de beste aanbieders van vakantiehuizen, campings en hotels in het departement Aude op een rijtje gezet. Zo kunt u eenvoudig en snel een geschikte vakantiebestemming in dit gedeelte van de regio Languedoc-Roussillon vinden!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Aude ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk