Abdij van Saint-Papoul

De abdij van Saint-Papoul is een benedictijnse abdij in het departement Aude. De abdij ligt aan de voet van de Montagne Noire, tussen Toulouse en Carcassonne en staat bekend als een van de mooiste abdijen in deze streek.

Geschiedenis van de abdij van Saint-Papoul

De abdij van Saint-Papoul werd gesticht in de achtste eeuw na Christus. In een historisch document uit het jaar 817 werd de abdij voor het eerst benoemd, samen met enkele andere abdijen uit deze streek, waaronder de abdij van Lagrasse. Tijdens de kruistocht tegen de Albigenzen werkte de abdij actief mee aan de bestrijding van de ketters. Hierdoor vergaarde de abdij van Saint-Papoul veel rijkdom. In de veertiende eeuw werd de abdij geplunderd door struikrovers. In de zestiende eeuw werd de abdij nagenoeg volledig verwoest door de protestanten, als gevolg van de Godsdienstoorlogen. Dankzij de vele restauratiewerkzaamheden staat deze bijzondere abdij tot op de dag van vandaag bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden in het departement Aude.

De abdij van Saint-Papoul vandaag de dag

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Aude is een bezoekje aan deze mooie abdij absoluut de moeite waard. Tijdens uw bezoek komt u alles te weten over deze abdij en haar rijke geschiedenis. Voor een uitgebreid bezoek aan deze abdij kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Aan de bovenkant van de verschillende zuilen zijn talloze monsters, geiten en andere figuren uitgehouwen, de een nog mooier dan de ander. Een bezoekje aan deze mooie abdij is prima te combineren met een uitstapje elders in dit gebied. Zo ligt de indrukwekkende Cité van Carcassonne op slechts een halfuurtje rijden met de auto. Ook het kasteel van Lastours is prima bereikbaar.
De abdij van Saint-Papoul

De abdij van Saint-Papoul bezoeken?

Wilt u deze prachtige abdij zelf bewonderen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Aude ook interessant: