Abîme de Bramabiau

Abîme de Bramabiau is een mooie kloof, die ongeveer vijftien kilometer ten zuidoosten van het leuke plaatsje Meyrueis gelegen is.Abîme de Bramabiau De kloof ligt in het departement Gard en staat bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden in deze streek.

Geschiedenis van Abîme de Bramabiau

Abîme de Bramabiau is het resultaat van een miljoenenjaren durend proces van erosie, waarbij de rivier Le Bramabiau zich door het landschap heen heeft gesleten. Deze bijzondere kloof werd ontdekt door de bekende Franse speleoloog Édouard-Alfred Martel, in het jaar 1884, het jaar waarin hij ook de grot van Dargilan, Aven Armand en Gouffre de Padirac verkende. Martel ontdekte dat de kloof uitmondde in enkele ondergrondse galerijen. De bevindingen van Martel zorgden er voor dat Abîme de Bramabiau al snel bekendheid vergaarde. In het jaar 1925 werd de kloof gereed gemaakt voor bezoekers. Zo werd er onder meer een wandelpad aangelegd via welke bezoekers de kloof kunnen verkennen. Sindsdien is deze mooie kloof uitgegroeid tot een van de mooiste bezienswaardigheden in het departement Gard!

Abîme de Bramabiau vandaag de dag

Vandaag de dag is een bezoekje aan deze bijzondere kloof absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Gard. Wanneer u de kloof bezoekt kunt u deelnemen aan een rondleiding. Tijdens deze rondleiding legt u het één kilometer lange pad af, via welke u gemakkelijk alle mooie delen van deze kloof te zien krijgt. Het bezoek begint met een kleine wandeling door het bos, waar meer dan zeventig verschillende plantensoorten te ontdekken zijn. Vervolgens komt u aan bij de ingang van de kloof, waar de rondleiding verder gaat. De hellingen van de kloof zijn vrijwel verticaal en zijn maar liefst 70 tot 120 meter hoog. Een bezoekje aan deze kloof is dan ook een zeer indrukwekkende ervaring!
Abîme de Bramabiau

Abîme de Bramabiau bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende kloof bij het plaatsje Meyrueis zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Gard ook interessant: