Bamboetuin van Prafrance

De bamboetuin van Prafrance, beter bekend als de Bambouseraie de Prafrance, is een enorme botanische tuin die maar liefst 34 hectare groot is. In deze botanische tuin zijn vele verschillende soorten bamboe te vinden. De bamboetuin van Prafrance staat dan ook wel bekend als dé bamboetuin van Zuid-Frankrijk.

Bamboetuin van Prafrance

Geschiedenis van de bamboetuin van Prafrance

De bamboetuin van Prafrance werd in het jaar 1856 opgericht door Eugène Mazel, een gepassioneerde plantkundige. Na het overlijden van zijn oom erfde hij een fortuin, dat hij gebruikte om zijn passie voor de tuinbouw en natuurwetenschappen in de praktijk te brengen. Hij besloot om een grote bamboetuin aan te leggen. Mazel importeerde allerlei verschillende exotische bamboesoorten, onder meer uit Japan, Noord-Amerika en de Himalaya. Eugène Mazel kreeg echter met verschillende tegenslagen te maken, met een faillissement tot gevolg. In het jaar 1890 overleed Mazel in Marseille. In 1902 werd de bamboetuin gekocht door Gaston Negro, die besloot om het werk van Mazel door te zetten. Toen zijn zoon, Maurice Negro in 1945 het park van zijn vader overnam, werd er besloten om het park open te stellen voor het grote publiek. Vanaf dat moment kon iedereen zich, tegen een kleine vergoeding, vergapen aan het indrukwekkende landschap van bamboe. Sinds 2008 staat de bamboetuin van Prafrance geregistreerd als Historisch Monument.

De bamboetuin van Prafrance vandaag de dag

Vandaag de dag is de bamboetuin van Prafrance toegankelijk voor iedereen. Jaarlijks wordt de Bambouseraie de Prafrance dan ook door vele toeristen bezocht. Tegen een kleine vergoeding van € 9,60,- voor een volwassene en € 5,60 voor kinderen, kan iedereen deze indrukwekkende bamboetuin met meer dan 150 verschillende soorten bamboe verkennen. Dit levert veelal mooie plaatjes op, dus vergeet vooral niet om uw fototoestel mee te nemen. Voor een wandeling door deze bamboetuin kun u gerust twee uur uittrekken. Een bezoekje aan deze bijzondere bamboetuin is absoluut de moeite waard!

Bamboetuin van Prafrance

De bamboetuin van Prafrance bezoeken?

De Bambouseraie de Prafrance is gedurende de zomermaanden zeven dagen per week geopend. Wilt u deze bijzondere bamboetuin zelf bezoeken? Zoek hier naar een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Gard ook interessant: