Bezienswaardigheden in Aude

Bezienswaardigheden in Aude zijn er in overvloed. Het departement Aude staat bekend om haar rijke geschiedenis. Met name de kruistocht tegen de Katharen heeft een grote rol gespeeld in de geschiedenis van dit gebied. Het is dan ook niet vreemd dat er in dit gebied vele kastelen te vinden zijn. Veel bezienswaardigheden in Aude hebben in meer of mindere mate te maken met de kruistocht tegen de Katharen. Het departement Aude kent ook vele mooie plaatsen, waaronder de bijzondere stad Carcassonne, het prachtige Limoux en plaatsen als Gruissan, Narbonne en Quillan. Elk van deze plaatsen is een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in deze streek.Bezienswaardigheden in Aude

De bezienswaardigheden in Aude op een rij

In het departement Aude is veel te zien en te beleven, wat dit gebied een ideale bestemming voor een heerlijke en veelzijdige vakantie maakt. Van prachtige abdijen als de abdij van Fontfroide en de abdij van Saint-Hilaire tot aan de vele indrukwekkende kastelen die in dit gebied te vinden zijn. Zo zijn kastelen als het kasteel van Puivert, kasteel Quéribus, Peyrepertuse en Puilaurens absoluut de moeite waard om met een bezoekje te vereren. En dan hebben we het château Lastours, het château d’Arques, château d’Aguilar en het château de Termes nog niet eens benoemd. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit departement moet u de indrukwekkende middeleeuwse Cité van Carcassonne echt eens bezoeken. Tot slot zijn ook grotten als Gouffre de Cabrespine en grotte de Limousis leuk om te bezoeken. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Aude hoeft u zich geen moment te vervelen!

Bezienswaardigheden in Aude

Deze bezienswaardigheden in Aude zelf bezoeken?

Wilt u deze bezienswaardigheden in het departement Aude zelf bezoeken? Wij hebben de beste vakantieverblijven in het departement Aude voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u elk van de bovenstaande bezienswaardigheden bezoeken vanaf uw eigen vakantieadres.