Bezienswaardigheden in Pyrénées-Orientales

Bezienswaardigheden in Pyrénées-Orientales zijn er in overvloed. Dit heeft voornamelijk te maken met de rijke historie van dit gebied. Van de kruistocht tegen de Katharen tot de conflicten in het grensgebied tussen Frankrijk en Spanje.Bezienswaardigheden in Pyrénées-Orientales Het is dan ook geen verrassing dat de vele bezienswaardigheden in deze streek te maken hebben met deze gebeurtenissen uit het verleden. Zo zijn er in dit gebied vele forten te vinden, waaronder het fort van Salses, het fort Saint-Elme en het fort de Bellegarde. Ook aan prachtige abdijen is er in deze streek geen gebrek. Zo is de abdij van Saint-Martin-du-Canigou absoluut een bezoekje waard, evenals de abdij van Saint-Michel-de-Cuxa. Ook de priorij van Serrabone is erg indrukwekkend. Ook zijn er in het departement Pyrénées-Orientales vele mooie landschappen te vinden. Van de Gorges de Galamus en de Gorges de la Fou tot aan de indrukwekkende berg Pic du Canigou en het bijzondere landschap van Les Orgues d’Ille-sur-Têt. In het departement Pyrénées-Orientales is altijd wel wat te zien en te beleven.

De bezienswaardigheden in Pyrénées-Orientales op een rij

Op deze pagina zijn de leukste bezienswaardigheden in Pyrénées-Orientales voor u op een rijtje gezet. Elk van de onderstaande aanbiedingen is meer dan de moeite waard om met een bezoekje te vereren. Ook is elk van deze bezienswaardigheden prima bereikbaar vanuit leuke plaatsen als Perpignan, Collioure of Argelès-sur-Mer. Bij deze plaatsen zijn overigens ook prachtige stranden te vinden, wat dit gebied ook een ideale vakantiebestemming maakt voor een heerlijke strandvakantie.

Bezienswaardigheden in Pyrénées-Orientales

Deze bezienswaardigheden in Pyrénées-Orientales bezoeken?

Wilt u een of meerdere bezienswaardigheden in het departement Pyrénées-Orientales zelf bezoeken? Wij hebben voor u de leukste vakantiehuizen, campings en hotels op een rijtje gezet. Zo kunt u de leukste bezienswaardigheden in dit gebied eenvoudig bezoeken vanaf uw eigen vakantieadres!