Cascades du Sautadet

Cascades du Sautadet zijn mooie watervallen en stroomversnellingen in de rivier Cèze, vlakbij het plaatsje Saint-Michel-d’Euzet in het departement Gard. Deze mooie locatie staat al vele jaren bekend als een van de mooiste plekjes in deze streek.

Geschiedenis van Cascades du Sautadet

De Cascades du Sautadet zijn in de loop der eeuwen ontstaan, doordat het water van de rivier Cèze zich met enorme kracht door de kalkstenen rotsmassa heen heeft geboord. Door dit proces van erosie zijn er in de loop der eeuwen vele gaten diepe geulen ontstaan. Sommige van deze gaten zijn maar liefst tien meter diep. Dankzij dit proces is er een bijzonder fraai landschap ontstaan. Men neemt aan dat de naam ‘Sautadet’, is afgeleid van de Griekse god van de dood, Hades. Dit zou een verwijzing zijn naar de vele onzichtbare grotten die door dit proces van erosie zijn gevormd. In 1993 werden de Cascades du Sautadet geclassificeerd als ‘Zone Naturel’, waarmee dit landschap werd erkend als een van de mooiste landschappen in het departement Gard.

Cascades du Sautadet vandaag de dag

Vandaag de dag worden deze watervallen ieder jaar weer door vele toeristen bezocht. Bij deze watervallen ligt een mooie camping, Camping Les Cascades. Tijdens de warme zomermaanden is dit bijzondere landschap een geliefde bestemming voor zonaanbidders. Ook kunt u op de plekken waar het water minder hard stroomt heerlijk afkoelen tijdens de warme zomerdagen. Rondom de watervallen staan echter waarschuwingsborden, die er terecht op wijzen dat het zwemmen hier op sommige plekken erg gevaarlijk kan zijn. Dit in verband met de stroomversnellingen. Wanneer u samen met uw kinderen een plek zoekt waar u lekker kunt zwemmen met het hele gezin, is het dan ook aan te raden om een ander plekje te zoeken. Wanneer u dit mooie landschap bezoekt kunt u vanaf een van de vele rotsen genieten van het stromende water, wat een bijzonder indrukwekkend gezicht is!
Cascades du Sautadet

Cascades du Sautadet bezoeken?

Wilt u deze mooie watervallen zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Gard ook interessant: