De Cevennen

De Cevennen is een streek en een bergketen, gelegen aan de onderkant van het Centraal Massief in het zuiden van Frankrijk. Het zuidelijke deel van de Cevennen ligt in het noorden van de regio Languedoc-Roussillon. De Cevennen staat bekend als een groen en prachtig mooi natuurgebied en is daarom een zeer geliefde vakantiebestemming.Cevennen

Geschiedenis van de Cevennen

In dit omvangrijke natuurgebied zijn sporen gevonden die er op duiden dat het gebied al rond 40.000 jaar voor Christus bewoond moet zijn geweest. Zo zijn er veel prehistorische bouwwerken gevonden, zoals steencirkels en dolmen. In de Gallo-Romeinse periode kwamen er verschillende kleine nederzetting tot stand. Tot aan de zestiende eeuw na Christus leek het gebied een relatief rustige periode door te maken, zonder grote conflicten. Van de zestiende tot de achttiende eeuw na Christus was het gebied echter middelpunt van een gewelddadige strijd op leven en dood, voor het behoud van de vrijheid van het protestantse geloof. Zelfs het leger van 10.000 soldaten van de maarschalk Montrevel slaagde er niet in om de gemoederen tot bedaren te brengen. Door de eeuwen heen ontwikkelde deze streek zich als een afstandelijk gebied ten opzichte van de rest van Frankrijk. Mede door deze afstandelijke houding, daalde de regionale economie. Dit had als gevolg dat meer dan twee derde van de regionale bevolking weg ging uit de Cevennen. Pas sinds de jaren ’80 neemt het inwoneraantal van deze rustige streek weer geleidelijk toe.

De Cevennen vandaag de dag

Vandaag de dag is het nationale natuurpark de Cevennen een geliefde vakantiebestemming voor velen. Niet alleen kunt u heerlijk wandelen in dit gebied, ook zijn er vele leuke bezienswaardigheden te vinden. Wat te denken van de grot van Dargilan, of de bekendere grot l’Aven Armand? Ook zijn er vele leuke dorpen en plaatsen te vinden in de Cevennen, waaronder Alès, Mende en Saint-Guilhem-le-Désert. Het moge duidelijk zijn: in dit wonderschone natuurgebied is veel te zien en te beleven. Een ideale vakantiebestemming voor een veelzijdige vakantie, midden in de natuur!
Cevennen

De Cevennen bezoeken?

Wilt u zelf genieten van een heerlijke vakantie in dit prachtige natuurgebied? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Lozère ook interessant: