Chaos de Nîmes-le-Vieux

Chaos de Nîmes-le-Vieux is een bijzondere rotsformatie bij het plaatsje Fraissinet-de-Fourques, in het departement Lozère.Chaos de Nîmes-le-Vieux In dit bijzondere landschap zijn verschillende wandelroutes uitgezet, zodat u dit gebied met haar rotsen in vele verschillende vormen kunt verkennen.

Geschiedenis van Chaos de Nîmes-le-Vieux

Dit landschap met de duizenden rotsen is ontstaan als gevolg van een duizenden jaren durend proces van erosie. Water en wind hebben zich in deze eeuwen door het rotsachtige landschap heen gesleten. Hierdoor zijn de vele, bijzonder gevormde rotsen ontstaan. Dit bijzondere landschap werd in 1908 ontdekt door Paul Arnal, een pastoor uit het plaatsje Vebron. Men besloot het landschap Chaos de Nîmes-le-Vieux te noemen, een verwijzing naar het bijzondere landschap Chaos de Montpellier-le-Vieux, dat eerder werd ontdekt. Evenals bij Chaos de Montpellier-le-Vieux het geval was, werd ook Chaos de Nîmes-le-Vieux verkent door de bekende Franse speleoloog en geograaf Édouard-Alfred Martel. In 1910 werd er voor het eerst een artikel over dit bijzondere landschap gepubliceerd in een regionaal blad. In de loop der jaren raakte dit landschap met haar bijzondere rotsen steeds bekender onder het grote publiek.

Chaos de Nîmes-le-Vieux vandaag de dag

Vandaag de dag staat deze bijzondere rotsformatie bekend als een van de meest indrukwekkende stukken natuur in het departement Lozère. Een bezoekje aan dit gebied is dan ook meer dan de moeite waard voor de wandelaars en natuurliefhebbers onder ons. Vooral tijdens de mooie zomerdagen kunt u prachtige foto’s maken van de soms krankzinnig gevormde rotsen. Via een van de wandelroutes kunt u dit gebied op eigen gelegenheid verkennen. Brengt u uw vakantie door in het departement Lozère? Dan is een bezoekje aan dit mooie gebied absoluut de moeite waard!

Chaos de Nîmes-le-Vieux bezoeken?

Wilt u dit landschap met haar bijzondere rotsen zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Lozère ook interessant: