Château Comtal

Het Château Comtal is een groot, middeleeuws kasteel dat zich in de Cité van Carcassonne bevindt. Dit kasteel staat bekend als een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van de stad Carcassonne.Château Comtal

Geschiedenis van Château Comtal

Het Château Comtal kent haar hoogtijdagen in de twaalfde- en dertiende eeuw na Christus. Aan het begin van de dertiende eeuw was de kruistocht tegen de Katharen in volle gang. De Katharen vormden een religieuze groepering, die zich tegen het katholieke geloof keerden. Het Château Comtal bood onderdak aan de Katharen, die over verschillende vestingen in het zuiden van Frankrijk beschikten, waaronder de kastelen Peyrepertuse en Quéribus. Als gevolg van de steun aan de Katharen werd het kasteel in het jaar 1209 belegerd door de legers van Simon de Montfort. De belegering volgde na de verovering en plundering van de stad Béziers. De kruisvaarders hadden daar een waar bloedbad aangericht onder de burgerbevolking. Na een belegering van ongeveer twee weken werd het Château Comtal, samen met de stad Carcassonne, gedwongen zich over te geven aan de kruisvaarders. De inwoners van Carcassonne bleef een lot als dat van de inwoners van Béziers bespaard, maar werden wel van huis en haard verdreven.

Het Château Comtal vandaag de dag

Vandaag de dag toren dit bijzonder mooie kasteel hoog uit boven Carcassonne. Sinds het kasteel in 1853 volledig werd gerestaureerd, staat het bekend als een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in het departement Aude. Een bezoek aan dit kasteel is goed te combineren met een wandeling door de Cité van Carcassonne. Tegen betaling van een kleine vergoeding krijgt u toegang tot dit mooie kasteel, dat u vervolgens op eigen gelegenheid kunt verkennen. Het is aan te raden om een audiogids mee te nemen bij de ingang. Via deze audiogids krijgt u alles te weten over de geschiedenis van dit mooie kasteel. Voor een uitgebreid bezoek aan dit indrukwekkende kasteel kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Brengt u uw vakantie door in het departement Aude? Dan is een bezoekje aan het Château Comtal absoluut de moeite waard!

Het Château Comtal bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende kasteel zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Aude ook interessant: