Château de Saissac

Château de Saissac is een oud kasteel bij het plaatsje Saissac in het departement Aude.Château de Saissac Het is een van de kastelen in dit gebied dat toebehoorde aan de Katharen en is, ondanks dat het deels vervallen is, interessant om met een bezoekje te vereren. Het kasteel ligt op een strategische positie bij een van de ingangen van de Montagne Noire.

Geschiedenis van Château de Saissac

Het bestaan van het kasteel van Saissac werd voor het eerst benoemd in een historisch document uit het jaar 960 na Christus. In de dertiende eeuw was het kasteel in handen van Bertrand de Saissac. Bertrand de Saissac was een aanhanger van het katharisme, een religieuze beweging die zich afkeerde van de Katholieke kerk. In opdracht van de Paus begon de kruistocht tegen de Katharen, ook wel Albigenzen genoemd. Ook het kasteel van Saissac viel ten prooi aan de kruisvaarders. Hoewel het kasteel na de kruistocht deels werd herbouwd, kreeg het kasteel later in de geschiedenis met nog meer tegenslag te maken. Zo raakte het kasteel na de Franse Revolutie in verval en werd het in de negentiende eeuw meerdere malen geplunderd door schatzoekers. In 1995 kwam het kasteel in handen van de gemeente Saissac en is het kasteel deels gerestaureerd en vervolgens opengesteld voor bezoekers.

Château de Saissac vandaag de dag

Vandaag de dag is een bezoekje aan het Château de Saissac absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Aude. Hoewel het kasteel deels vervallen is, geeft een bezoekje aan dit kasteel een goede indruk van hoe groot dit kasteel ooit geweest moet zijn. Voor een uitgebreid bezoek aan dit kasteel kunt u gerust een uurtje de tijd nemen. Tot slot kunt u vanuit het kasteel genieten van een prachtig uitzicht over de onderliggende vallei!

Château de Saissac bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende kasteel met zijn rijke verleden in het departement Aude zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Aude ook interessant: