Château de Villerouge-Termenès

Château de Villerouge-Termenès is een mooi kasteel bij het gelijknamige plaatsje in het departement Aude. Het kasteel ligt ongeveer vijftig kilometer ten zuidoosten van de stad Carcassonne. Dit kasteel staat bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden in het Corbières massief.

Geschiedenis van Château de Villerouge-Termenès

De geschiedenis van het kasteel begon in de elfde eeuw na Christus, toen Guifred de Cerdagne, aartsbisschop van Narbonne, bij het plaatsje Villerouge-Termenès het kasteel liet bouwen. Het kasteel moest het plaatsje en zijn directe omgeving beschermen tegen struikrovers en vijandige legers. Daarom werd het kasteel door de eeuwen heen meerdere malen versterkt. Zo bouwde men onder meer een extra verdedigingstoren. Tijdens de kruistocht tegen de Albigenzen speelde het kasteel een belangrijke rol. Zo werd hier op 24 augustus 1321 een van de laatste der katharen, Guillaume Belibasté ondervraagd en op de brandstapel verbrand. In de hier op volgende eeuwen verloor het kasteel zijn strategische waarde en raakte het in verval. In 1976 werd het kasteel tot historisch monument verklaart en sindsdien is het grotendeels tot in zijn oorspronkelijke staat herstelt.

Château de Villerouge-Termenès vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Aude? Of elders in de regio Languedoc-Roussillon? Dan is een bezoekje aan dit mooie kasteel absoluut de moeite waard. Voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust meerdere uren de tijd nemen. Tijdens uw bezoek komt u alles te weten over de geschiedenis van het kasteel en het plaatsje Villerouge-Termenès dankzij de audiogids. Het is aan te raden om een bezoekje aan het kasteel te combineren met een wandeling door het plaatsje. Een uitstapje naar dit mooie kasteel is leuk voor het hele gezin!

Château de Villerouge-Termenès bezoeken?

Wilt u dit mooie kasteel in het departement Aude zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Aude ook interessant: