Cirque de Navacelles

Het Cirque de Navacelles is een groot keteldal gelegen in het departement Hérault, in de regio Languedoc-Roussillon. Het Cirque de Navacelles ligt vlak bij de plaatsjes Saint-Maurice-Navacelles en Blandas.Cirque de Navacelles

Geschiedenis van het Cirque de Navacelles

Het keteldal werd ongeveer drie miljoen jaar geleden gevormd door glaciale erosie. De rivier Vis sneed door het dal, waardoor er een meer ontstond. Dit meer droogde op, waardoor er een groot dal ontstond. Uit verschillende bodemonderzoeken is gebleken dat de grotten en openingen aan de rand van het dal al in de prehistorie bewoond werden. Zo zijn er onder meer vazen van aardewerk, menselijke beenderen en vuurstenen gevonden. Gedurende de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk zijn er langs de kant van het dal wegen aangelegd, waarmee de omliggende steden met elkaar werden verbonden. Tot op de dag van vandaag zijn er sporen van deze Romeinse wegen zichtbaar. Door de eeuwen heen heeft het keteldal haar bijzondere karakter behouden. Dit prachtige landschap staat dan ook sinds het jaar 2011 op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Het Cirque de Navacelles vandaag de dag

Het Cirque de Navacelles geldt tot op de dag van vandaag als een van de meest bijzondere landschappen in het zuiden van Frankrijk. Jaarlijks wordt dit bijzondere keteldal door meer dan 250.000 mensen bezocht. U kunt dit keteldal op twee manieren bereiken. Wanneer u vanuit het zuiden komt, kunt u dit mooie keteldal bereiken via de D130 vanuit het plaatsje Maurice Navacelles. Wanneer u vanuit het noorden komt, kunt u de D713 aanhouden. Via Blandas rijdt u vervolgens dit prachtige stukje natuur in. Op de bodem van het dal vindt u het dorpje Navacelles. Hier kunt u de auto parkeren en genieten van het wonderlijke uitzicht. De rivier de Vis stroomt tot op de dag van vandaag door dit immense dal. Dit keteldal is een bijzondere locatie, die absoluut de moeite waard is om te bezoeken. Een bezoekje aan dit indrukwekkende landschap kunt u bovendien prima combineren met een bezoekje aan het nabijgelegen plaatsje Saint-Guilhem-le-Désert.
Cirque de Navacelles

Het Cirque de Navacelles bezoeken?

Wilt u dit bijzondere landschap met eigen ogen bewonderen? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Hérault ook interessant: