Cirque du Mourèze

Het Cirque du Mourèze is een bijzonder landschap dat bekend staat om haar bijzondere rotsformaties. Dit landschap ligt bij de plaats Mourèze, iets ten zuiden van het Lac du Salagou. Dit bijzondere landschap staat bekend als een van de mooiste stukken natuur in het departement Hérault.Cirque du Mourèze

Geschiedenis van het Cirque du Mourèze

Het mooie landschap van het Cirque du Mourèze is het resultaat van een miljoenen jaren durend proces van erosie. Hierdoor zijn de vele bijzondere rotsformaties ontstaan. Al in de prehistorie werd dit gebied bewoond. Er zijn verschillende heuvelforten en grotten gevonden waaruit blijkt dat men in dit gebied leefde van de jacht. Ondanks het feit dat dit gebied al zo vroeg in de geschiedenis bewoond werd, is dit landschap door de eeuwen heen vrijwel onaangetast gebleven. Met de opkomst van het toerisme in Zuid-Frankrijk ontdekten velen dan ook al snel de vele prachtige, soms vreemde rotsformaties. Men besloot dan ook om verschillende wandelroutes aan te leggen in dit gebied, zodat iedereen dit bijzondere landschap op eigen gelegenheid kan verkennen!

Het Cirque du Mourèze vandaag de dag

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Hérault én van wandelen houdt, is een bezoekje aan dit prachtige natuurgebied meer dan de moeite waard. In dit gebied zijn verschillende wandelroutes te vinden, elk variërend in afstand en moeilijkheid. Wanneer u besluit om dit prachtige gebied zelf te bezoeken, is het absoluut de moeite waard om uw fototoestel mee te nemen. De bijzondere rotsformaties in dit gebied lenen zich namelijk uitstekend voor het maken van prachtige foto’s. Een wandeling door dit natuurgebied is prima te combineren met een uitstapje naar het nabijgelegen Lac du Salagou. Zo kunt u na een uitgebreide wandeling langs de verschillende rotsformaties heerlijk afkoelen met een duik in het meer.
Cirque du Mourèze

Het Cirque du Mourèze bezoeken?

Wilt u dit prachtige landschap zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Hérault ook interessant: