Cité van Carcassonne

De Cité van Carcassonne is een middeleeuwse citadel in de stad Carcassonne, in het departement Aude. De citadel ligt op een heuvel aan de rechteroever van de rivier Aude, in het zuidoosten van Carcassonne, en staat bekend als de belangrijkste bezienswaardigheid van deze prachtige stad.Cité van Carcassonne

Geschiedenis van de Cité van Carcassonne

Tot aan de derde eeuw na Christus lag er een klein Gallisch dorpje op de heuvel waar vandaag de dag de Cité van Carcassonne op ligt. Nadat de Romeinen het gebied veroverden, bouwden zij een versterkte nederzetting op de heuvel. In het jaar 333 werden de eerste verdedigingswerken aangelegd, die er voor moesten zorgen dat de strategisch gelegen heuvel verdedigd kon worden. Na de val van het Romeinse Rijk kwam de versterkte nederzetting in handen van de Visigoten. Eeuwen later, in 1226, werden er een extra verdedigingsmuur aangelegd. Hierbij werden de Romeinse verdedigingsmuren vernietigd en vervangen door sterkere exemplaren. In 1247 werd de Cité geannexeerd door het Franse koninkrijk. Vanaf dit moment maakte de Cité van Carcassonne deel uit van een uitgebreide verdedigingslinie tussen Frankrijk en het Koninkrijk Aragon. In het jaar 1659 werd het Verdrag van de Pyreneeën getekend, waarmee de Cité haar militaire functie verloor. Aan het einde van de negentiende eeuw werd de Cité van Carcassonne tot haar volle glorie hersteld. In 1997 werd de Cité van Carcassonne opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De Cité van Carcassonne vandaag de dag

Vandaag de dag staat de Cité van Carcassonne bekend als een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in het departement Aude. De Cité wordt ieder jaar dan ook door vele duizenden toeristen bezocht. Binnen in de Cité zijn talloze leuke winkeltjes en restaurants te vinden, waar u tijdens de warme zomerdagen heerlijk kunt afkoelen met een fris drankje. Ieder jaar op quatorze juillet wordt er in de Cité een indrukwekkende vuurwerkshow georganiseerd, die ook absoluut de moeite waard is om eens mee te maken. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Aude kan een bezoekje aan de Cité eigenlijk niet op uw lijstje ontbreken!
Cité van Carcassonne

De Cité van Carcassonne bezoeken?

Wilt u de prachtige Cité zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Aude ook interessant: