De Arena van Nîmes

De Arena van Nîmes is een goed bewaard amfitheater. Het bouwwerk heeft een omvang van 133 bij 101 meter. De daadwerkelijke arena heeft een grootte van 69 bij 38 meter. De Arena is gebouwd tussen 50 en 100 na Christus, en is geïnspireerd op het beroemde Colosseum in Rome. Het lijkt als twee druppels water op de Arena van Arles. Er zijn echter kleine verschillen. Zo heeft de Arena in Nîmes een tongewelf, waar de Arena in Arles dit niet heeft.

Geschiedenis van de Arena van Nîmes

De Arena van Nîmes is ontworpen voor de gladiatorengevechten, en bood plaats aan 24.000 toeschouwers. Toen het Romeinse Rijk ten val kwam, is de Arena door de Visigoten in 404 omgebouwd tot een versterkte burcht, omgeven door een muur. In 737, nadat Charles Martel er niet in slaagde om Narbonne te veroveren, verwoesten zijn troepen meerdere steden waaronder Nîmes en haar amfitheater. Jaren later biedt de Arena onderdak aan

De Arena van Nîmes

honderden mensen. Zij bouwen twee kerken en een klein kasteeltje in het amfitheater. In de achttiende eeuw werd besloten om de Arena haar oorspronkelijke uiterlijk terug te geven. Het dorp in de arena werd ontruimd, en de Arena werd in ere hersteld.

De Arena vandaag de dag

Vandaag de dag is de Arena in haar volle glorie te bewonderen. Het is een populaire toeristische attractie, en stelt de bezoeker in staat om terug te gaan in de geschiedenis. De Arena wordt ook vandaag de dag nog regelmatig gebruikt. Zo worden er regelmatig stierengevechten, concerten en voorstellingen gegeven. De bezoekers kunnen de Arena ontdekken onder begeleiding van een telefoon waarop de nummers van de verschillende onderdelen ingevuld kunnen worden. Indien u een evenement in de Arena wenst mee te maken, wordt u aangeraden om zo vroeg mogelijk te reserveren. Een bezoek aan deze Arena stelt jong en oud in staat om zich in te leven in de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk, en is een aanrader indien u geïnteresseerd bent in de Romeinse historie.

De Arena van Nîmes

De arena van Nîmes bezoeken?

De arena van Nîmes is nog altijd erg indrukwekkend. Wilt u dit zelf ervaren? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Gard ook interessant: