Gorges de l’Hérault

Gorges de l’Hérault is een mooie kloof in het departement Hérault, die is uitgesleten door de gelijknamige rivier. De kloof en haar omgeving is een geliefde vakantiebestemming tijdens de zomermaanden. Gorges de l'Hérault

Geschiedenis van Gorges de l’Hérault

Evenals het geval is bij andere Gorges in het zuiden van Frankrijk, is ook de Gorges d’Hérault het resultaat van een miljoenen jaren durend proces van erosie, waarbij het water zich door de bodem heen heeft gesleten. De rivier Hérault vindt haar oorsprong in de zuidelijke uitlopers van de Cevennen, in het Centraal Massief. In de loop der eeuwen heeft het water van de rivier Hérault niet alleen deze bijzondere kloof uitgesleten. Ook heeft het water verschillende rotsen uitgehold. Op deze wijze is onder meer de Grotte de Clamouse ontstaan. Deze grot, die in het jaar 1945 werd ontdekt, staat bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden in deze kloof. Het is aannemelijk dat deze kloof in het turbulente verleden van deze streek ooit onderdak heeft geboden aan struikrovers, die deze omgeving onveilig maakten. Met name in de recente decennia is deze bijzondere kloof steeds bekender geworden bij het grote publiek. Tot op de dag van vandaag staat deze mooie kloof bekend als geliefde vakantiebestemming.

Gorges de l’Hérault vandaag de dag

De Gorges de l’Hérault staat vandaag de dag bekend als een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in dit gedeelte van Zuid-Frankrijk. Dit komt niet alleen door de prachtige natuur, maar ook door de vele plekken in de kloof waar u heerlijk kunt zwemmen of kanoën. In deze kloof is genoeg te zien en te beleven. Zo vindt u aan het begin van de kloof de prachtige Pont du Diable, een van de oudste Romaanse bruggen in het zuiden van Frankrijk. Iets verderop vindt u de prachtige Grotte de Clamouse, bekend om haar kristallen. Ook het plaatsje Saint-Guilhem-le-Désert ligt in deze kloof. Dit plaatsje staat bekend om haar prachtige middeleeuwse gebouwen en straatjes en is meer dan de moeite waard om met een bezoekje te vereren. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit gebied is het absoluut de moeite waard om deze kloof per auto te verkennen. Via de D4 rijdt u zo door de Gorges de l’Hérault heen. Er zijn verschillende uitzichtpunten waar u kunt genieten van deze prachtige kloof!
Gorges de l'Hérault

Gorges de l’Hérault bezoeken?

Wilt u deze bijzondere kloof zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Hérault ook interessant: