Gorges d’Héric

Gorges d’Héric is een prachtige kloof die is uitgesleten door de rivier Héric, in de buurt van het plaatsje Mons-la-Trivalle in het departement Hérault. De kloof ligt vrijwel in het hart van het regionale natuurpark Haut-Languedoc.Gorges d'Héric

Geschiedenis van Gorges d’Héric

De Gorges d’Héric is ontstaan door een duizenden jaren durend proces waarbij het water van de rivier Héric met een enorme kracht op de rotsen werd losgelaten. Door het natuurlijke proces van erosie ontstond zo deze spectaculaire kloof. Het is aannemelijk dat deze, voorheen onherbergzame kloof door de eeuwen heen als schuilplaats heeft gediend voor rovers. Bewijs hiervoor is echter niet gevonden. Wel is bekend dat de eerste route door de kloof in 1931 werd aangelegd. Vanwege de onherbergzaamheid van dit woeste landschap was de aanleg van deze route een flinke klus. Zo bestond de route door deze kloof uit niet minder dan vier bruggen, omdat men simpelweg niet anders kon. Deze route verbond het nabijgelegen gehucht Héric met de plaats Mons, ten zuiden van de kloof. Door de eeuwen heen is deze route door natuurgeweld echter meerdere malen verwoest. Sinds 1993 staat de Gorges d’Héric bekend als een geclassificeerd natuurgebied. Door de jaren heen is dit prachtige stukje natuur steeds bekender geworden onder vakantiegangers.

Gorges d’Héric vandaag de dag

Vandaag de dag is de omgeving rondom de Gorges d’Héric een geliefde vakantiebestemming. In de warme zomermaanden kunt u hier heerlijk zwemmen met het hele gezin. De ooit zo woeste rivier is op vele plekken tot rust gekomen. Tussen de rotsen die hier duizenden jaren lang door het water naar toe zijn gesleept zijn poeltjes ontstaan, waar het heerlijk vertoeven is. Ook voor wandelaars is deze schitterende kloof een leuk uitstapje. Zo is er een wandelroute aangelegd via welke u deze bijzondere kloof in zijn geheel kunt verkennen. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Hérault is een bezoekje aan deze prachtige kloof meer dan de moeite waard!
Gorges d'Héric

Gorges d’Héric bezoeken?

Wilt u deze prachtige kloof zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping, of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Hérault ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk