Gouffre de Cabrespine

Gouffre de Cabrespine is een van de grootste grotten ter wereld opengesteld voor publiek. De grot is gelegen bij het plaatsje Cabrespine in het departement Aude, nabij de bergketen die bekend staat als de Montagne Noir. Gouffre de Cabrespine

Geschiedenis van Gouffre de Cabrespine

Gouffre de Cabrespine, vrij vertaald de kloof van Cabrespine, werd in het jaar 1970 ontdekt door een groep speleologen van de speleologieclub van de Aude. In de grot werden vele overblijfselen gevonden zoals aardewerk en werktuigen, waardoor al snel geconcludeerd werd dat de grot in de prehistorie bewoond moet zijn geweest. Men ontdekte al snel dat de grot deel uitmaakte van een indrukwekkende, zes kilometer lange onderaardse rivier. Zo is deze grot het bovenste gedeelte van een ondergronds gangenstelsel dat is uitgesleten door het water van de rivier Clamoux. De grot bleek erg groot te zijn. Zo ontdekte men dat de grot op sommige plaatsen maar liefst 80 meter breed was, waarmee Gouffre de Cabrespine tot de grootste grotten ter wereld bleek te behoren. Het duurde dan ook niet lang voordat deze prachtige grot geopend werd voor het toerisme, zodat iedereen van deze bijzondere grot kan genieten.

Gouffre de Cabrespine vandaag de dag

Vandaag de dag is de grot bij Cabrespine opengesteld voor het publiek. Wanneer u de grot bezoekt kunt u deelnemen aan een rondleiding onder begeleiding van een deskundige gids, die u alle mooie elementen van de grot laat zien. In tegenstelling tot andere grotten in de regio, is deze grot zeer toegankelijk, ook voor diegenen die niet over een goede conditie beschikken. Wanneer u de grot bezoekt, zal de grootte van de grot u ongetwijfeld opvallen, alsmede de prachtige stalactieten, stalagmieten en kristallen. Na afloop van de rondleiding kunt u een mooie herinnering aanschaffen in de shop, of onder het genot van een drankje napraten over uw bezoek aan deze bijzondere grot. Een bezoekje aan Gouffre de Cabrespine is meer dan de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in deze regio!
Gouffre de Cabrespine

Gouffre de Cabrespine bezoeken?

Wilt u deze enorme grot zelf eens bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Aude ook interessant: