Grotte de Fontrabiouse

Grotte de Fontrabiouse is een bijzonder mooie grot bij het plaatsje Fontrabiouse, in het departement Pyrénées-Orientales.Grotte de Fontrabiouse Deze grot staat bekend als de hoogstgelegen grot in heel Frankrijk.

Geschiedenis van Grotte de Fontrabiouse

Grotte de Fontrabiouse werd bij toeval ontdekt in het jaar 1958. Bij het plaatsje Fontrabiouse lag een marmergroeve. Tijdens de graafwerkzaamheden werd er een ruime holle ruimte zichtbaar. Al snel bleek dat men dankzij de graafwerkzaamheden een nieuwe grot had ontdekt. In de 25 jaar na de ontdekking van Grotte de Fontrabiouse was de grot enkel toegankelijk voor speleologen. Deze speleologen hebben de grot volledig in kaart gebracht. Naast de vele mooie stalactieten en stalagmieten ontdekte men ook vele prachtige aragoniet kristallen. Nadat de grot volledig in kaart was gebracht werd de grot toegankelijk gemaakt voor bezoekers. Sindsdien is deze mooie grot uitgegroeid tot een van de mooiste bezienswaardigheden in dit gedeelte van het departement Pyrénées-Orientales.

Grotte de Fontrabiouse vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Pyrénées-Orientales? Dan is een bezoekje aan deze mooie grot absoluut de moeite waard. Deze grot is de hoogstgelegen grot van Frankrijk en dat is te merken aan de temperatuur. Waar het in de meeste grotten zo’n 13 à 14 graden is, is het in deze grot slechts zes graden. Een warme jas is dan ook geen overbodige luxe wanneer u besluit deze grot te bezoeken. Tijdens uw bezoek kunt u deelnemen aan een rondleiding waarbij een deskundige gids u alles over de geschiedenis van deze grot vertelt. Deze rondleiding duurt ongeveer een uur. Een bezoekje aan Grotte de Fontrabiouse is leuk voor het hele gezin!
Grotte de Fontrabiouse

Grotte de Fontrabiouse bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende grot in het departement Pyrénées-Orientales zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Pyrénées-Orientales ook interessant: