Grotte de la Devèze

Grotte de la Devèze is een grot bij het plaatsje Courniou in het departement Hérault. De grot ligt tussen de grotere plaatsen Saint-Pons-de-Thomières en Rouairoux en staat bekend als een van de mooiste grotten in Hèrault. Grotte de la Devèze

Geschiedenis van Grotte de la Devèze

De grot werd ontdekt in het jaar 1886, bij de aanleg van de spoorlijn tussen de plaatsen Mazamet en Bédarieux. Vrijwel direct na de ontdekking van de grot, werd besloten om Grotte de la Devèze nader in kaart te brengen. De eerste verkenners van de grot waren echter geen speleologen maar bouwvakkers die met de aanleg van de spoorverbinding bezig waren. In het jaar 1929 werd de grot voor het eerst verkent door de speleoloog Georges Milhaud en zijn team. Zij slaagden er in om de grot grotendeels in kaart te brengen en ontdekten in het jaar 1930 de bovenste ruimtes van de grot. In 1933 was Grotte de la Devèze volledig in kaart gebracht en werden de voorbereidingen getroffen om de grot open te stellen voor het grote publiek. In het jaar 1939 was het eindelijk zo ver en werden de eerste geïnteresseerden toegang tot de grot verleend.

Grotte de la Devèze vandaag de dag

Vandaag de dag is Grotte de la Devèze een mooie grot om te bezoeken wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Hérault. Wanneer u de grot bezoekt leidt een deskundige gids u langs alle bijzondere elementen van de grot. Deze rondleiding duurt ongeveer een uurtje. In de grot is het niet warmer dan 12 graden Celcius. Vergeet daarom niet om een trui of vest mee te nemen. De grot bestaat uit zeven verschillende ruimtes, op twee verschillende niveaus. Tijdens de rondleiding moeten er dan ook verschillende trappen beklommen worden: iets om voor uw bezoek rekening mee te houden. Een bezoekje aan deze mooie grot is echter meer dan de moeite waard!
Grotte de la Devèze

Grotte de la Devèze bezoeken?

Wilt u deze prachtige grot zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Hérault ook interessant: