Grotte de la Salamandre

Grotte de la Salamandre is een grot gelegen in de nabijheid van de rivier Cèze, ongeveer halverwege de Pont du Gard en de Gorges de l’Ardèche. De grotte de la Salamandre staat bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden in het departement Gard.Grotte de la Salamandre

Geschiedenis van de grotte du Salamandre

De aanwezigheid van een diep gat in de grond aan de rivier Cèze was al vele jaren bekend onder houthakkers en jagers. Toch zou het tot 1965 duren voordat de eerste speleologen met het diepe gat in de grond geconfronteerd werden, nadat een houthakker een oud document had gevonden waarin het gat in de grond genoemd werd. Het gat in de grond werd voor het eerst onderzocht door een team speleologen uit Uzès en Nîmes. Nadat zij ongeveer vijftig meter naar beneden waren gedaald aan een touwladder, ontdekten zij de enorme grote ruimte met veel kristallen. De grot bleek ongeveer net zo groot als een voetbalveld te zijn en was dermate rijk aan stalactieten, stalagmieten en kristallen dat een team van twaalf onderzoekers de grot maar liefst acht dagen lang onderzocht.

Al snel werd duidelijk dat men een van de allermooiste grotten in het departement Gard had ontdekt. De grot was echter enkel toegankelijk via het gat in de grond. Om de grot open te stellen voor het grote publiek was het dan ook noodzakelijk dat er twee tunnels uitgeboord werden. Sinds 2013 is de Grotte de la Salamandre voor iedereen te bezoeken.

Grotte de la Salamandre vandaag de dag

Vandaag de dag is deze mooie grot opengesteld voor toeristen. U kunt deze mooie grot op twee verschillende manier bezoeken. Hoewel het merendeel van de bezoekers er voor kiest om de grot via de normale paden te verkennen, kunnen de avonturiers onder ons er voor kiezen om via de oorspronkelijke ingang van de grot aan een touw naar beneden af te dalen. Spektakel gegarandeerd! Wanneer u deelneemt aan een rondleiding door de grot, vertellen de professionele gidsen u alles over de grotte de la Salamandre. Tijdens uw bezoek worden de verschillende elementen van de grot belicht met gekleurde lichten, wat voor prachtige plaatjes zorgt. Een bezoekje aan de grotte de la Salamandre is meer dan de moeite waard en voor jong en oud een ervaring om nooit meer te vergeten!
Grotte de la Salamandre

Grotte de la Salamandre bezoeken?

Wilt u deze mooie grot in het departement Gard zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Gard ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk