Grotte de Labeil

Grotte de Labeil is een indrukwekkende grot bij het plaatsje Laroux, in het departement Hérault. De grot ligt aan de zuidkant van het zogenaamde Causse du Larzac, een groot kalkplateau en is uitgesleten door een onderaardse rivier.

Geschiedenis van grotte de Labeil

De omgeving rondom de grot is werd al in de prehistorie bewoond. Zo zijn er verschillende overblijfselen gevonden die dit vermoeden bevestigen, zoals keramiek en prehistorische gereedschappen. Ook in de grot zijn sporen gevonden van menselijke aanwezigheid. Zo zijn er in de grot verschillende graven gevonden. Het bestaan van de grot is al heel lang bekend. Toch zou het tot 1889 duren voordat de grot voor het eerst verkend werd. De Franse onderzoeker Joseph Vallot bracht de eerste 500 meter van de grot in 1889 nauwkeurig in kaart. Het zou tot het jaar 1985 duren voordat de grot zo goed als volledig in kaart was gebracht. Vanaf dat moment raakte deze mooie grot steeds bekender bij het grote publiek, waardoor de grot al snel uitgroeide tot een van de meest geliefde bezienswaardigheden in het departement Hérault.

Grotte de Labeil vandaag de dag

Vandaag de dag staat deze bijzondere grot bekend als een van de leukste bezienswaardigheden in het departement Hérault. Er zijn verschillende manieren om deze mooie grot te bezoeken. Zo kunt u deelnemen aan een rondleiding, waarmee u in een uur tijd alle mooie delen van de grot te zien krijgt, terwijl een deskundige gids u alles vertelt over deze grot. Ook is het mogelijk om de grot te verkennen door middel van de zogenaamde ‘Safari familial’, waarbij u en uw gezinsleden voorzien worden van helmen en een zaklamp, zodat u specifieke gedeelten van deze grot zelf kunt verkennen. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Hérault, is een bezoekje aan deze mooie grot absoluut de moeite waard!

Grotte de Labeil bezoeken?

Wilt u deze mooie grot zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Hérault ook interessant: