Grotte de Limousis

Grotte de Limousis is een mooie grot gelegen in het departement Aude, in de regio Languedoc-Roussillon. De grot ligt op ongeveer tien minuten rijden van de bekende stad Carcassonne en staat bekend als een van de mooiste grotten in de regio.Grotte de Limousis

Geschiedenis van Grotte de Limousis

De geschiedenis van Grotte de Limousis gaat terug tot aan het begin der tijden. Ooit werd de grot gebruikt door de prehistorische mens als een schuilplaats. In de grot zijn krabsporen gevonden van de holenbeer, die als ongeveer 12.000 jaar oud worden geschat. De grot moet vele jaren lang bewoond zijn geweest door de prehistorische mensen. Tijdens archeologische opgravingen zijn er namelijk vele botten en stukken aardewerk gevonden. Het is niet geheel duidelijk wanneer Grotte de Limousis voor het eerst werd ontdekt. Volgens sommige historische bronnen zou de grot in het jaar 1811 ontdekt zijn, maar inscripties op de wanden van de grot doen vermoedend at de grot ooit als toevluchtsoord heeft gediend voor volgelingen van de koning in het jaar 1789. Aan het begin van de twintigste eeuw na Christus werden er voor het eerst rondleidingen georganiseerd in de grot. Door de jaren heen raakte de grot steeds bekender bij het grote publiek en vandaag de dag wordt Grotte de Limousis tot de mooiste grotten in de regio gerekend.

Grotte de Limousis vandaag de dag

Vandaag de dag is Grotte de Limousis opengesteld voor publiek. De grot is tegen betaling te bezoeken. Tijdens uw bezoek vertelt een deskundige gids u alles over de grot. De rondleiding, die ongeveer een uur duurt, leidt u langs alle mooie elementen van de grot. Van haar prachtige kristallen tot de mooie stalactieten en stalagmieten. In de grot is het ongeveer veertien graden Celsius. Vergeet daarom niet om iets van een vest mee te nemen. Een bezoekje aan deze prachtige grot is meer dan de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in de nabije omgeving.
Grotte de Limousis

Grotte de Limousis bezoeken?

Wilt u deze mooie grot zelf bezoeken? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de nabije omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Aude ook interessant: